<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seniorstrateg i Goldman Sachs spår kjempevekst etter AI

Seniorstrateg i storbanken Goldman Sachs har tatt AI under lupen, og sett på hvilke selskaper på Wall Street som kan tjene mest på bruken av kunstig intelligens.

    Publisert 18. mai 2023 kl. 17.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 206 ord
    SPÅR AI-VEKST: Seniorstrateg i Goldman Sachs, Ben Snider, mener S&P 500-selskapene kan øke fortjenesten med 30 prosent de neste 10 årene ved hjelp av AI.  Foto: Reuters

    Oppmerksomheten rundt kunstig intelligens har skutt i været etter at OpenAI introduserte markedet for deres chattetjeneste ChatGPT i november. 

    Siden den gang har mulighetene innen AI blitt satt under lupen, og i denne omgang er det den amerikanske storbanken Goldman Sachs som har dratt frem forstørrelsesglasset. 

    Ifølge CNBC er den amerikanske storbanken stålbull på bruken av kunstig intelligens (AI), og mener at teknologien kan være med på å løfte fortjenesten blant S&P 500- selskapene betydelig i løpet av de neste 10 årene. 

    – I løpet av de neste 10 årene kan AI øke produktiviteten med 1,5 prosent hvert år, og det kan øke fortjenesten blant S&P 500 med 30 prosent eller mer i løpet av det neste tiåret, sa Goldmans seniorstrateg Ben Snider til CNBC torsdag.

    Ser mot energi- og helsesektoren

    Videre sier Snider at bakgrunnen for hans optimisme er hovedsakelig knyttet til økt produktivitet gjennom bruken av AI. 

    – Det er tydelig for de fleste investorer at de umiddelbare vinnerne er i teknologisektoren. Det store spørsmålet for investorer er hvem som vil være vinnerne på lang sikt, sier han.

    Derfor la han med en anbefaling til investorene om at de burde spre sine aksjeinvesteringer i både sykliske og defensive sektorer. Han la særlig vekt på energi-og helsesektoren på grunn av attraktiv verdsettelse.