<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredriksen-fond øker i techselskap

Aeternum Capital har lastet opp for vel 12 millioner kroner i Carasent.

Publisert 19. mai 2023 kl. 12.49
Oppdatert 19. mai 2023 klokken 12.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
FLAGGER: John Fredriksen-fondet Aeternum Capital styrker eierandelen sin i Carasent. Foto: Ivan Kverme

 

John Fredriksen-fondet Aeternum Capital har fredag kjøpt 871.815 aksjer i Carasent, og styrker dermed aksjebeholdningen sin til over 12,5 millioner aksjer i e-helseselskapet.

Det representerer 15,7 prosent av den totale aksjekapitalen, går det frem av en flaggemelding fredag.

Carasent-aksjen stengte i 13,80 kroner tirsdag før helligdagene, mens ved lunsjtider fredag er aksjen opp 3,8 prosent til 14,34 kroner. Gitt en aksjekurs på rundt 14 kroner kostet dagens kjøp i overkant av 12 millioner kroner for Aeternum Capital.

Vegard Søraunet forvalter fondet, som ble startet i 2021, utelukkende med kapital fra John Fredriksen. I oktober i fjor var rundt 30 familier med i fondet, der minimumsinnsatsen er 25 millioner kroner.

2022 var ikke et godt år for Aeternum Capital, som falt hele 38 prosent. Men så langt i år går det langt bedre, kunne Søraunet meddele i april. I første kvartal er avkastningen på sterke 18 prosent, noe som utgjorde omtrent 1,1 milliarder kroner. Siden oktober har fondet steget hver måned, opplyste forvalteren til Dagens Næringsliv.

Carasent varslet forrige måned nedskrivinger på 40 millioner kroner for andre kvartal i år. Selskapet endrer strategi og vil fokusere på utviklingen av Webdoc for nye segmenter i det svenske markedet, i stedet for å fortsette utviklingen av Webdoc for Norge. Beslutningen skyldes et større og mer attraktivt marked i Sverige med mindre nødvendige investeringer.