<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NFTer fra konkursrammet kryptofond gikk for 27 millioner kroner

Auksjonshuset Sotheby's hadde nylig en auksjon på 7 NFTer fra den skadeskutte kryptofondet Three Arrows. Én av NFTene gikk for nesten 11 millioner kroner. 

Publisert 20. mai 2023 kl. 09.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
NFTER PÅ AUKSJON: Det verdenskjente auksjonshuset Sotheby's har nylig hatt auksjon på syv NFTer fra det skadeskutte kryptofondet Three Arrows Capital.  Foto: AFP

Det Singapore-baserte Three Arrows var det førset store kryptofondetsom gikk konkurs i 2022, etter kollapsen av valutanene Luna og TerraUSD. 

Nå har det verdenskjente auksjonshuset Sotheby´s solgt syv NFTer fra det konkursrammede kryptofondet for omtrent 2,5 millioner dollar, tilsvarende 27,4 millioner norske kroner basert på dagens kurs. 

Ifølge nyhetsbyrået Reuters var det NFTen «Fidenza #725» som trakk til seg mest oppmerksomhet under auksjonen, og gikk for over 1 million dollar, omtrent 11 millioner norske kroner.

Three Arrows Capital kjøpte den for 135 ether i 2021, tilsvarende omtrent 341.786 dollar, ifølge DappRadar.

Ifølge Teneo så var auksjonen en del av avviklingen i Three Arrows. 

NFT-tørke

Markedet for NFTer nådde en all-time high i mai i fjor med totalt handelsvolum på over 1,8 milliarder dollar fordelt på de seks største NFT-markedsplassene, som Open Sea og Crypto Punks. 

Gjennom fjoråret har derimot interessen for NFTer, eller Non-Fungible Tokens, sett et markant fall der handelsvolumet bunnet ut på 105 millioner dollar i desember 2022.

Det Singapore-baserte analyseselskapet for blokkjedeteknologi, Nansen, viser likevel at det har vært noe fornyet interesse på den nye markedsplassen Blur i starten av 2023, der handelsvolumet nådde en topp på 594 millioner dollar i slutten av februar. 

Ved ukesslutt 15. mai var derimot det totale handelsvolumet nede på 173 millioner dollar, og man ligger på samme handelsvolumer som man så mot slutten av desember i fjor.