<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Idex Biometrics satser i Bangladesh

Teknologiselskapet Idex Biometrics øker tilstedeværelsen i Asia, og satser på biometriske kort i Bangladesh.

  Publisert 22. mai 2023 kl. 10.16
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 236 ord
  UTVIDER ØSTOVER: Idex Biometrics går inn i et samarbeid med DoelPay i Bangladesh. Foto: Iván Kverme

   

  Idex Biometrics utvider sin tilstedeværelse i Asia gjennom et samarbeid med DoelPay, en innovativ betalingsleverandør, for å utnytte det voksende markedet for biometriske kort i Bangladesh, kommer det frem i en børsmelding mandag.

  I samarbeid med tre av de største bankene i Bangladesh, forventer Doelpay at disse bankene vil tilby biometriske betalingskort til sine kunder innen fjerde kvartal i år.

  – Dette strategiske partnerskapet vil bringe avanserte biometriske betalingskort til landet og imøtekomme interessen og etterspørselen etter banebrytende betalingsløsninger, sa Khawaja Ashraful Hawak, adm. direktør i DoelPay.

  Digitale betalinger vokser med en årlig vekstrate på 19 prosent i Bangladesh, med 33 millioner betalingskort i omløp for øyeblikket. Den raske veksten drives av økende bruk av kontaktløse betalinger og overgangen fra kontanter til digitale betalinger og kort, ifølge meldingen.

  – Ved å utvide vårt nettverk i Sør-Asia, går vi ikke bare inn i et raskt voksende marked, men oppfyller også et markeds behov for sikkerhet og bransjeledende teknologi, uttalte Catharina Eklof, operasjonsdirektør i Idex Biometrics.

  Hold deg unna

  Fredag 19. mai kom Idex Biometrics inn på Investtech sin egen «hold-deg-unna-portefølje».

  – Dette er en aksje som mange har tapt store penger på gjennom årene. Lykkes de kan oppsiden være høy, men nå indikerer analysen at timingen for kjøp er dårlig. Aksjen viser fallende trender både på kort og lang sikt etter at investorene over tid stadig har gått ned i pris for å komme seg ut av aksjen, sa analytiker Geir Linløkken til Finansavisen.