<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldmans favoritter for andre halvår: – Best risk/reward i år

Goldman Sachs har blinket seg ut tre teknologiselskaper som tilbyr best risk/reward for resten av året.

Publisert 24. mai 2023 kl. 14.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 353 ord
FAVORITTER: Goldman har selskapene til disse tre som sine favoritter: Dara Khosrowshahi, Mark Zuckerberg og Andy Jassy. Foto: AFP

Wall Street-banken Goldman Sachs mener de store teknologiselskapene er godt posisjonert til å tåle et volatilt miljø dersom det skulle oppstå senere i 2023.

Her er rangeringen av de tre beste aksjene ifølge Goldman:

1. Amazon

Amazon troner øverst hos Goldman på grunn av flere år med underprestering etter pandemien. Aksjen har falt med nær 40 prosent siden all-time high i juli 2021 på rundt 185 dollar. Hittil i år er aksjen opp nesten 40 prosent. Veien tilbake til gammel storhet er imidlertid lang fra dagens kurs på 115 dollar.   

Goldman skriver nå at forbrukerne som abonnerer på Amazon Prime har økt pengebruken, noe som gir beskyttelse mot nedsiderisiko. Amazon Web Services fortsetter å tilby flerårige vekstmuligheter til tross for kortsiktige utfordringer, ifølge meglerhuset. 

«Det ser ut til å komme flere år med marginforbedring for Amazon. Det vil være en betydningsfull driver for at aksjen stiger», skriver sjefanalytiker Eric Sheridan i analysen, ifølge CNBC.

Goldman Sachs forventer at Amazons aksjer vil stige med 43 prosent til 165 dollar. Amazons aksjekurs var 115 dollar da Wall Street stengte mandag.

2. Uber

Taxi og matleverandør Uber havner på andreplass på Goldmans liste over toppvalg for andre halvdel av året.

Banken skriver at «Uber fortsetter ekspansjonen innen leveringstjenester mens de kommer seg etter pandemirelaterte tilbakeslag i sin mobilitetsvirksomhet». Ifølge Goldman vil Uber også kunne gradvis øke fortjenestemarginene ved å finne synergier i sine eksisterende tjenester.

Uber-aksjen har steget med over 55 prosent i år, og analytikernes gjennomsnittlige kursmål peker mot en ytterligere økning på 23 prosent.

3. Meta

Goldman er optimistiske til Meta til tross for bekymringer rundt den langsiktige veksten i et stadig mer konkurranseutsatt landskap blant de sosiale mediene.

Ifølge Goldman har Facebook fremdeles elementer som ikke utnyttes til det fulle – som meldingstjenester og kortvideoer – som kunne bidra til inntektsvekst når de når sitt fulle potensial.

Det ryktes at Meta vil lansere en ny tekstbasert tjeneste på Instagram som vil konkurrere med Twitter, og potensielt åpne opp for en ny inntektskilde.

Meta har tidligere opplevd fall i inntektene etter at Apple gjorde endringer i sitt personvern som begrenset sporingen av brukere på nettet.

Ifølge Goldman forventes aksjene til Meta å stige med 21 prosent til 300 dollar.