<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sbankens kunder mister muligheten til å bruke Apple Pay

Etter 27. august kan ikke Sbankens kunder lenger bruke kortet sitt til å betale med Apple Pay. Grunnen er at Sbankens nye eier DNB ikke samarbeider med Apple.

Publisert 24. mai 2023 kl. 14.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
SAMARBEIDER IKKE: DNB snakker ikke godt sammen med Apple. Foto: NTB

– Vi vet at mange av dere som har brukt Apple Pay har vært fornøyd med tjenesten, og vi forstår at dette er en dårlig nyhet, skriver Sbanken på sine nettsider.

I fjor vår gikk DNBs oppkjøp av Sbanken igjennom, og fra 2. mai i år fusjonerte de to selskapene.

Fordi DNB ikke samarbeider med Apple om deres betalingsløsning, kan ikke Apple Pay brukes med DNB-kort. Med fusjonen mellom Sbanken og DNB gjelder dette nå også Sbankens kunder.

– Vi i DNB tok denne beslutningen for vår del for lenge siden, og de grunnene vi hadde, står ved lag, sier DNBs direktør for produkt og innovasjon, Per Kristian Næss-Fladset, til Shifter.

DNB skrev på sine nettsider i mars i år at grunnen til at de ikke vil samarbeide med Apple, er at de er den eneste tilbyderen som nekter andre mobile lommebøker tilgang til NFC-chipen i telefonene sine. NFC-chipen er det som gjør betaling mulig via for eksempel betalingskort eller mobil.

(NTB)