<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Idex varsler emisjon på opptil 150 millioner kroner

Idex Biometrics ønsker å hente 100-150 millioner kroner i frisk kapital.

Publisert 24. mai 2023 kl. 16.37
Oppdatert 24. mai 2023 klokken 16.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
VARSLER EMISJON: Idex Biometrics. Foto: Iván Kverme

 

Idex Biometrics har hentet inn ABG Sundal Collier og Arctic Securities for å gjennomføre en emisjon hvor det skal hentes et bruttoproveny på 100-150 millioner kroner. Pengene skal brukes til å fremskynde selskapets produktkommersialisering, arbeidskapital og til generelle bedriftsformål.

Tegningskursen bestemmes i en såkalt akselerert bokbyggingsprosess.

Emisjonen vil være rettet mot norske og internasjonale investorer, og selskapet vil offentliggjøre emisjonens størrelse og tegningskurs før torsdagens børåpning.

Onsdag sluttet aksjen på 0,91 kroner, hvilket gir selskapet en markedsverdi på nesten 1,1 milliarder kroner. I løpet av 2023 har aksjen falt over ni prosent på Oslo Børs.

Asia-samarbeid

Mandag meldte Idex Biometrics at selskapet utvider sin tilstedeværelse i Asia gjennom et samarbeid med betalingsleverandøren DoelPay for å utnytte det voksende markedet for biometriske kort i Bangladesh.

«Ved å utvide vårt nettverk i Sør-Asia, går vi ikke bare inn i et raskt voksende marked, men oppfyller også et markeds behov for sikkerhet og bransjeledende teknologi», uttalte Catharina Eklof, operasjonsdirektør i Idex Biometrics.

Investtech frykter kursfall

Fredag 19. mai ble Idex Biometrics tatt inn i Investtechs «hold-deg-unna-portefølje».

«Dette er en aksje som mange har tapt store penger på gjennom årene. Lykkes de kan oppsiden være høy, men nå indikerer analysen at timingen for kjøp er dårlig», sa analytiker Geir Linløkken til Finansavisen.