<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børskrakk i svensk spillgigant

Aksjekursen til Embracer har vært et sorgens kapittel det seneste året. Denne uken nær halverte kursen seg etter kraftig kutt i prognoser.

    Publisert 27. mai 2023 kl. 15.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 247 ord
    GRUNNLEGGER OG SJEF: Lars Wingefors grunnla Embracer i 2011. FOTO: Reuters

    Det svenske spillselskapet Embracers aksjekurs falt kraftig på onsdag etter at selskapet nedjusterte prognosen for inneværende år og informerte om at et større strategisk partnerskap som hadde blitt forhandlet i sju måneder ikke vil bli realisert. 

    Det store partnerskapet var ventet å generere en verdi på 2 milliarder dollar - 21,6 mrd. svenske kroner, over seks år. 

    Aksjen falt nær 45 prosent intradag på nyhetene. En liten oppgang de påfølgende dagene var liten trøst og selskapet så verdier til nær 20 milliarder svenske kroner forsvinne på en uke. 

    Tar ansvar

    Grunnlegger og adm. direktør Lars Wingefors i Embracer har transformert den tidligere obskure svenske utvikleren til et omfattende spillimperium gjennom en serie av oppkjøp. Blant annet kjøpte selskaper andeler i flere studioer, den amerikanske tegneserieutgiveren bak Hellboy og Sin City, immaterielle rettigheter for Ringenes Herre og brettspill som Catan.

    – Ansvaret er mitt, jeg er administrerende direktør, sier Embracer-sjef Lars Wingefors til svenske Dagens Industri, og fortsetter: 

    – Selvfølgelig er det ikke bare jeg som er involvert, men jeg er ansvarlig. Vi har nå skuffede og triste aksjonærer samt interne interessenter, og jeg forstår at det påvirker tilliten til meg.

    Gjennom hans heleide investeringsselskap Lars Wingefors AB eier svensken rundt 20 prosent av aksjene i selskapet.

    Saudi-Arabias statsoverhode Mohammed bin Salman er andre største aksjonær i selskapet gjennom Savvy Gaming Group (SGG). 

    Etter nedjustert guiding forventer Embracer å generere mellom 7 milliarder og 9 milliarder svenske kroner i justert driftsresultat de neste 12 månedene frem til mars 2024, ned fra 10,3 milliarder til 13,6 milliarder svenske kroner.