<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Full pakke fra JBL

Det nyeste tilskuddet i JBL Bar-serien er lett å undervurdere ved første blikk, men her får du mye lyd for pengene.

Publisert 29. mai 2023 kl. 20.13
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 745 ord
OVERRASKER: Det nyeste tilskuddet til JBL gir mye lyd for pengene, der hjemmekino-opplevelsen er til å ta og føle på mens man sitter i den kalibrerte lydboblen.  Foto: JBL

Det nye tilskuddet i JBLs Bar-serie kommer med Dolby Atmos og DTS:X 3D-surroundlyd. Den har også med seg to trådløse surroundhøyttalere som kan settes bak sitteplassen, eller festes til den eksisterende lydplanken som en forlengelse av stereolyden. JBL smører også på tykt ved å legge til en subwoofer, som bidrar sterkt til den etterlengtende hjemmekinoopplevelsen. 

Stor «untz»-faktor

Muligheten for å forlenge lydplanken med de to trådløse høyttalerne kan være en smart løsning for de som ønsker det, er det likevel når man setter de to høyttalerne bak sitteplassen at man virkelig får opplevd mulighetene av den nye JBL-baren. Med andre ord er det slik du skaffer deg den lovede hjemmekino-opplevelsen som kommer med den nye lydplanken. 

Lyden er både klar og dynamisk, og du får med deg alle detaljer. Dette skyldes nok også kalibreringen under installasjonen, der høyttalerne enkelt beregner avstanden og posisjonen i rommet for å skape en altoppslukende lydboble.

De trådløse høyttalerne kan også plasseres andre steder i rommet, så du kan utnytte plassen du har tilgjengelig. Likevel anbefaler undertegnede at høyttalerne plasseres bak TV-titterne ved sitteplassens høyre og venstre skulder, slik at du opplever den nye lydpakken slik som den var ment til å nytes.

I tillegg kommer JBL med en egen subwoofer for å skape et ekstra «untz» under TV-tittingen eller musikklyttingen – til naboenes fortvilelse. Subwooferen har godt trykk, og er et velkomment tilskudd i lydpakken. Lyden fra subwooferen er både kraftig og diskret, og bidrar sterkt til den dynamiske opplevelsen som kommer med den nye lydplanken til JBL. 

Enkelt design

Dette er lydplanken for de som liker å vise at de liker god lyd, men designet viser seg også å ha vært høyt på prioriteringslisten til JBL. 

Lydplanken har i og for seg et smidig, glatt og behagelig sort design, men er ingen match mot eksempelvis konkurrenten Sonos når det kommer til utseende. Samtidig er dette en lydpakke som kan gli rett inn i de fleste stuer uten at noen stusser ved avgjørelsen. 

Det trådløse oppsettet er også et praktisk tilskudd, da fraværet av kabler gjør det enklere å både sette opp og flytte på de to trådløse høyttalerne. Disse kan for øvrig lades ved å lett koble den til lydplanken, eller ved bruk av en USB-C lader. 

MYE LYD: Den nyeste JBL Bar 1300 har to avtagbare høyttalere som enten kan festes til selve lydplanken, eller setter bak sofaen for en altoppslukende surround-opplevelse. Det er lett å dømme kraften på de to små trådløse høyttalerne, men de gir mye krutt for størrelsen. Foto: JBL

Til tross for noe kluss ved installasjonen, der det var en misforståelse ved foretrukket HDMI-inngang, var lydplanken enkel å sette opp, og det tok under 20 minutter fra planken var ute av boksen til man kunne plage naboene med intromusikken fra Succession. 

Fjernkontrollen som følger med er kanskje litt «old school», og minner om en miniatyrversjon av de grå klossene man satt og klikket på i 2005. Likevel er ikke denne strengt tatt nødvendig, da både JBL-appen og din eksisterende fjernkontroll (for de som har smart-TV) fungerer like godt. Sistnevnte kobles også opp automatisk uten noen justeringer på innstillingene. Enkelt og greit.

Mye lyd for pengene

Til tross for at subwooferen gir god drahjelp på lydopplevelsen, er den kanskje ikke den mest praktiske boksen å flytte på. Har du en stue eller et rom med lite plass kan dette bli en av utfordringene. Samtidig er den noe tung å flytte rundt på. Til gjengjeld glir bassen elegant inn i hjemmekino-oppevelsen.

For de som vil montere lydplanken til veggen, virker designet noe upraktisk. Planken er flat og smidig, men den står også nær 15 centimeter ut fra veggen, og kan ligne en tykk hylle som strekker seg ut i rommet. For lydentusiastene er dette antagelig bare en bagatell. 

Til tross for noe pirk ved design og praktikalitet, gir det nyeste tilskuddet til JBL kraftig, men elegant lyd for pengene, og en enkel måte å skaffe seg god surroundlyd som kan imponere gjester og bekjente som kommer på besøk. 

Pris: 15.000 kroner.

JBL Bar 1300

 

Positivt:

  • Enkle å sette opp
  • Imponerende lyd
  • Pent design


Negativt:

  • Går ikke på vegg
  • Suben er for stor


JBL leverer fullt anlegg med alt du trenger for 15.000 kroner, men systemet har visse svakheter. Kanskje spesielt innen design og montering.

Pris 15.000 kroner