<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Bruk AI eller bli etterlatt

Sjefen og grunnleggeren av verdens mest verdifulle mikrochipprodusent, Jen-Hsun Huang, oppfordrer alle studenter og bedrifter å bli godt kjent med bruken av AI, hvis ikke risikerer man å bli glemt. 

  Publisert 29. mai 2023 kl. 14.58
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 291 ord
  KLAR TALE: Jen-Hsun Huang kom med en tydelig oppfordring til studentene i Taipei i helgen.  Foto: Bloomberg

  I løpet av en to timer lang tale til studenter i Taiwan oppfordret sjefen for verdens mest verdifulle chipprodusent Nvidia, Jen-Hsun Huang, de unge og håpefulle om å bli kjent med den nye teknologien, skriver Bloomberg. 

  Hunang mener at både bedrifter og enkeltpersoner må bli kjent med kunstig intelligens, ellers risikerer de å gå glipp av muligheter fremover.

  – Smidige selskaper vil dra nytte av AI og forbedre sin posisjon. Selskaper som ikke gjør det, vil gå under. Mens noen bekymrer seg for at AI kan ta jobbene deres, vil noen som er eksperter på AI gjøre det, sa han i helgen da han holdt tale ved avslutningsseremonien på National Taiwan University i Taipei.

  – Gjenfødelse av dataindustrien

  Kommentarene til Huang kommer etter at Nvidia-aksjen har steget mer enn 25 prosent den seneste uken, og selskapet nærmer seg nå den magiske grensen med en markedsverdi på 1 billion dollar.

  Ifølge MarketWatch oppfordret oppfordret Huang de nyutdannede studentene til å gripe mulighetene som byr seg, men også å omfavne de uunngåelige feilene de vil støte på.

  – Vi har på 40 år skapt PC-en, internett, mobilteknologi, skyteknologi og nå AI. Hva vil dere skape? Uansett hva det er, løp etter det slik vi gjorde. Løp, ikke gå, sa Huang og la til:

  – Enten løper du for å få mat, eller så løper du for å unngå å bli mat.

  Nvidia-sjefen trakk frem feil som hans eget selskap tidlige har gjort, skriver MarketWatch. 

  – Jeg opplevde store feil hos Nvidia. Alle var ydmykende og pinlige. Mange dømte oss nesten til døden... Å konfrontere våre feil og ydmykt be om hjelp, reddet Nvidia, hevdet Huang.

  Videre la Nvidia-sjefen til at 2023 var et perfekt år bli ferdige med studiene, og han mener AI-revolusjonen vil være som en «gjenfødelse av dataindustrien».