<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strømjuks-app sikter mot lønnsomhet til neste år

Strømapp-selskapet Elekt henter 30 millioner kroner, og får Silje Landevåg og tidligere Zaptec-toppsjef Anders Thingbø på eiersiden. Målet er lønnsomhet til neste år.

Publisert 30. mai 2023 kl. 13.01
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 397 ord
HENTET PENGER: Arnt Inge Sætern, gründer og adm. direktør i Elekt. Foto: Elekt

Det tidligere strømselskapet Elekt, nå et rendyrket teknologiselskap, har nettopp hentet 30 millioner kroner i en emisjon. Det til tross for et utfordrende kapitalmarked.

Elekt har utviklet en app som skal samle alt man kan trenge å vite om strøm, og som tar sikte på å redusere folks strømregninger. I februar solgte de sine strømkunder for å få en mer uavhengig rolle i markedet, uten bindinger til strømsalg.

Appen, som heter Strømpriser, har nå 1 millioner nedlastinger i Norden, og de nyeste pengene i kassen vil hovedsakelig gå til den. 

– Appen er for tiden under videreutvikling, og i løpet av sommeren og høsten vil den få betydelige oppgraderinger med nye tjenester som kan benyttes uavhengig av strømleverandør og nettselskap, sier adm. direktør og gründer Arnt Inge Sætern til Finansavisen.

Verdsettes til 180 mill.

Selskapet ble grunnlagt i 2018 av Sætern, Tom Reinert Johansen og Kim Bjerkevoll, som alle har erfaring fra strømbransjen og fra softwareutvikling.

Inkludert den nyeste emisjonen har Elekt hentet rundt 100 millioner kroner totalt. Det gir en prising av selskapet på rundt 180 millioner kroner, ifølge Sætern.

– Hva er de økonomiske målene når det gjelder omsetning og resultat?

– Lønnsomhet er nå vårt hovedfokus hvor vi må lykkes med konvertering til vårt Premium-abonnement, som lanseres over sommeren. Ambisjonen er å være lønnsom allerede i 2024, sier han.

Flere investorer biter på

I den nyeste emisjonsrunden valgte Get Inspired-gründer Silje Landevåg og tidligere Zaptec-toppsjef Anders Thingbø å delta. Thingbø gikk på dagen i februar, og meldte at han forlot Zaptec for å forvalte egne investeringer.

– Hvor viktig er det å få med seg noen kjente navn på laget?

– Kjente investorer er med å øke oppmerksomheten og kjennskapen til Elekt, men det viktigste er at vi også får tilgang til deres kompetanse, erfaring og nettverk. Dette har vi har god erfaring med fra tidligere med kjente investorer som Finn Haugan, Sarsia Seed og Polaris Media, sier Sætern.

Tidligere banktopp Finn Haugan ble med som investor og styreleder våren 2019.

Silje Landevåg går også inn i selskapets styre, og vil bidra med sin markedsføringskompetanse gjennom selskapet Do it with passion.

– Silje har gjennom sin gründerreise i Get Inspired vist en sjelden teft som markedsfører og ledet selskapet gjennom en imponerende vekstreise som har inspirert oss, sier Sætern.