<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russisk-tilknyttet gruppe bak enorm datalekkasje i USA

Hackergruppen LockBit hevder å stå bak et angrep som lekker personopplysninger til mer enn 8,9 millioner pasienter i USA

    Publisert 31. mai 2023 kl. 19.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 227 ord
    STOR DATALEKKASJE: Hackerangrepet LockBit hevder å ha utført skal ha lekket over 700GB data med pasientopplysningner fra det amerikanske tannhelse-forsikringsselskapet. (c) Ipopba | Dreamstime.com

    Et hackerangrep på et av USAs største tannhelse-forsikringsselskaper har lekket personopplysningene til nesten ni millioner pasienter i USA, i følge Techcrunch.

    Atlanta-baserte Managed Care of North America (MCNA) Dental hevder å være det største tannforsikrings-selskapet i USA.  I en melding publisert på fredag ​​sa selskapet at det ble oppmerksom på mistenkelig aktivitet i deres datasystemer i begynnelsen av mars.

    – Senere fikk vi vite at en hacker kunne se og ta kopier av informasjon i datasystemet, skrev MCNA Dental i en melding i følge Techcrunch.

    Informasjonen som ble stjålet inkluderer en mengde pasientopplysninger, blant annet fulle navn, adresser, fødselsdatoer, telefonnumre, e-postadresser, personnummer, førerkort og andre offentlig utstedte ID-numre, i følge Techcrunch.

    I følge en varsling om databrudd innlevert til staten Maines riksadvokat påvirket hackerangrepet mer enn 8,9 millioner kunder hos MCNA Dental. 

    Det gjør angrepet til den største informasjonslekkasjen av helseinformasjon i USA så langt i 2023, i følge Techcrunch.

    Hackergruppen LockBit har imidlertid tatt på seg ansvaret for angrepet. Gruppen hevder å ha publisert alle filene de stjal fra fra MCNA Dental etter at selskapet nektet å betale et pengekrav på 10 millioner dollar. Det dreier seg om omtrent 700 GB stjålet data.

    LockBit er en russisk-tilknyttet hackergruppe som først ble oppdaget av offentligheten i september 2019, i følge Techcrunch. De siste månedene har gruppen angrepet en rekke «høyprofilerte ofre» , deriblant den britiske postgiganten Royal Mail, finansprogramvareselskapet Ion Group og Californias finansavdeling.