<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Verdsettelsen er for høy

Den sveitsiske bankgruppen Edmond de Rothschild lemper ut Nvidia-aksjer, etter at investeringsdirektør setter spørsmål ved eksponeringen mot AI. 

Publisert 3. juni 2023 kl. 09.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
BIKKET 1.000 MRD DOLLAR: Nvidia ble det niende selskapet i historien som har passert en markedsverdi på 1.000 milliarder dollar tirsdag. Foto: AFP

Nvidia ble det niende selskapet i historien som har passert en markedsverdi på 1.000 milliarder dollar tirsdag.

Den seneste uken har aksjen klatret oppover etter det meldte om at omsetningen for inneværende kvartal vil være over 50 prosent høyere enn estimatene til Wall Street-analytikerne. Mye av veksten var drevet av etterspørsel etter chipper for kunstig intelligens.

Den sveitstiske bankgruppen, Edmond de Rothschild Asset Management, har hatt en overvekt av Nvidia-aksjer i porteføljen siden slutten 2020, skriver Bloomberg.

Ifølge den globale investeringsdirektøren i bankgruppen, Benjamin Melman, har de derimot nå en «mye mindre» posisjon i teknologiselskapet etter AI-hysteriet. 

– Vil vi øke eksponeringen mot AI-teknologi? Vi er mindre og mindre sikre på det, ettersom verdsettelsene er for høye, sa Melman i et intervju.

– Hvis gevinstene fortsetter, vil vi være enda mer forsiktige.

Ifølge Bloomberg har Melman og selskapet hans 87,1 milliarder dollar i forvaltede midler. Til tross for at posisjonen i Nvidia nå er lavere, understreker investeringsdirektøren at han er optimistisk til AI på en generell basis, og ser flere muligheter i selskaper som benytter deg av kunstig intelligens. 

Han ønsket ikke å nevne spesifikke selskaper, men drar frem sektorer som bank, forsikring og radiologi som eksempler.