<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skyhøye forventninger til nytt Apple-produkt

Analytikere jekker opp forventningene til Apple i påvente av nytt VR-produkt. – Kan bli en virksomhet verdt 20 til 70 milliarder dollar, skriver Morgan Stanley-analytiker.

    Publisert 4. juni 2023 kl. 09.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 246 ord
    VENTER NYTT PRODUKT: Denne uken holder Apple sin årlige Worldwide Developer Conference i Californa, der det er ventet at teknologigiganten skal lansere et nytt AR og VR-headset. Avbildet er Apple-sjef Tim Cook. Foto: Evan Agostini

    Denne uken går den årlige Worldwide Developers Conference av stabelen i California, der det ventes at teknologigiganten Apple vil introdusere markedet for en rekke nye produkter i porteføljen. 

    Blant forventningene til nye elektroniske duppedingser og ny programvare blant eksisterende produkter, er det også spådd at Apple kommer til å vise frem et nytt virual reality (VR) og augmented reality (AR) headset. Dette vil være selskapets første store produktlinje siden lanseringen av Apple Watch i 2014.

    Ifølge Morgan Stanley-analytiker Erik Woodring, kan dette nye produktet bidra til solide resultater for teknologigiganten. 

    «AR/VR utgjør mindre enn 1 prosent av inntektene til Apple, men AR/VR har potensial til å bli Apples neste dataplattform verdt over 20 milliarder dollar» skrev Woodring i en melding til kunder på fredag.

    Ifølge CNBC resulterte dette i at analytikeren jekket opp kursmålet til teknologigiganten til 190 dollar pr. aksje, en oppside på 5 prosent fra fredagens sluttkurs.

    Woodring legger også til at med teknologiske forbedringer, flere bruksområder og rimeligere produkter kan bidra til å øke markedet for AR og VR-headset til 100 milliarder dollar innen 2030, og 500 milliarder dollar innen 2037. 

    «Hvis vi antar at Apple kan oppnå samme markedsandel innen AR/VR-headset som det har i dagens produktmarkeder, kan AR/VR-headset bli en virksomhet verdt 20 til 70 milliarder dollar for Apple, eller 5 til 18 prosent av dagens totale inntekter» skrev Woodring.

    Jeffries-analytiker Andrew Uerkwitz ser også på den nye AR og VR-headsettet med stor interesse, og øker dermed kursmålet på Apple fra 195 til 210 dollar i forkant av konferansen.