<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anklages for innsidehandel av investorer

Investorer anklager Tesla-sjefen for å ha brukt Twitter til å manipulere kryptovalutaen Dogecoin i et nytt foreslått gruppesøksmål.

Publisert 4. juni 2023 kl. 11.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
ANKLAGES FOR INNSIDEHANDEL: Tesla-sjefen Elon Musk kjøpte den sosiale plattformen Twitter i fjor. Nå anklager investorer han for innsidehandel etter et Twitter-stunt i april.  Foto: Reuters

I april byttet Twitter ut den klassiske blå fuglen til fordel for symbolet på kryptovalutaen Dogecoin. Det førte til at kryptovalutaen skjøt i været, og dro med seg andre kryptovalutaer i oppgangen. 

Nå blir Tesla-sjefen anklaget for innsidehandel i et foreslått gruppesøksmål av investorer, som beskylder Musk for å manipulere kryptovalutaen. Stuntet i april skal også ha kostet investorene milliarder av dollar, skriver CNBC. 

Logobyttet i april er derimot ikke det eneste eksempelet investorene trekker frem i det foreslåtte søksmålet som ble levert til en føderal domstol i Manhatten onsdag kveld. 

De sier også at Tesla-sjefen har brukt Twitter-innlegg, influensere og andre PR-stunt for å handle krytpovalutaen med gevinst på deres bekostning gjennom flere Dogecoin-lommebøker som han eller Tesla kontrollerer. 

Dette inkluderte også et salg av Dogecoin verdt 124 millioner dollar som Musk gjorde i slutten av april. 

Advokaten til Musk og Tesla, Alex Spiro, har ikke kommentert saken overfor CNBC.