<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sparker 200

Spotify slanker podkast-virksomheten med 200 personer, men lover generøse sluttvederlag.

Publisert 6. juni 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
KUTTER: Spotify, der Daniel Ek er gründer og konsernsjef. Foto: NTB

Spotify klarte en høy, tosifret topplinjevekst for podkast-virksomheten fra 2021 til 2022, men nå er det på tide å ta et nytt steg, skriver selskapet i en pressemelding datert 5. juni.

Dette nye steget omfatter blant annet at 200 podkast-ansatte må gå – 2 prosent av Spotifys arbeidsstyrke globalt.

«Vi utvider våre partnerskap inn mot ledende podkastere verden over med en skreddersydd tilnærming optimal for hvert show og skaper. Denne fundamentale dreiningen fra en mer uniform tilnærming gjør oss i stand til å støtte det kreative miljøet bedre. Men dette krever tilpasning, og de siste månedene har vår toppledelse jobbet tett med HR-avdelingen for å avgjøre den optimale organiseringen», skriver selskapet. 

«Som et resultat har vi gjort den vanskelige, men nødvendige beslutningen om en strategisk omstilling av konsernet og redusere vår globale podkast-vertikal og andre funksjoner med rundt 200 personer», heter det videre.

– Generøse sluttvederlag

Strømmegiganten understreker at dette er en beslutning som ikke blir tatt lett på.

«De som påvirkes av denne endringen er allerede invitert til en 1-til-1-samtale i dag med et medlem av vårt HR-team, og vi er fokuserte på å sikre at hvert steg i denne prosessen blir tatt med største empati og respekt. Selskapet vil støtte de påvirkede med generøse sluttvederlag, inklusive utvidet helsedekning og umiddelbar tilgang til omplasseringsstøtte», skriver Spotify.

Denne kuttrunden kommer etter at Spotify varslet kutt av 600 ansatte i januar i år.