<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storbank gir Nordic Semiconductor en kald skulder

Nordic Semiconductor ble slaktet av norske meglerhus i april. Nå har Morgan Stanley tatt opp dekning av aksjen, og spår kursfall.

  Publisert 13. juni 2023 kl. 13.39
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 233 ord
  HOLD: Morgan Stanley tar opp dekning på Nordic Semiconductor og kommer med en hold-anbefaling.  Foto: Dreamstime

   

  Morgan Stanley har tatt opp dekning av Nordic Semiconductor. Storbanken kommer med en hold-anbefaling og spår en kurs på 125 kroner pr. aksje. Tirsdag morgen ble aksjen omsatt for 132 kroner pr. aksje, noe som betyr at analyseselskapet ser en nedside på 5,3 prosent. 

  Så langt i år har aksjen falt 19 prosent, etter å ha blitt handlet for nesten 164 kroner rundt årsskifte.  

  «Selv om selskapet er godt posisjonert til å opprettholde sin ledende posisjon i markedet, ser vi en risiko knyttet til veksten frem mot sluttet av 2023», skriver storbanken i sin analyse av den norske halvledergiganten.  

  Nordic levert en solid vekst på 39 prosent i pandemiperioden, men nå har Nordic sluppet sine vekstestimater på 25 prosent frem mot 2026. 

  «Vi velger å være forsiktige i våre estimater og ligger 7 prosent under konsensus for EBITDA for 2024, primært på grunn av lavere vekst i topplinjen», skriver Morgan Stanley. 

  Flere har slaktet Nordic 

  Morgan Stanley er ikke de første som gir Nordic Semiconductor en kald skulder. 

  I slutten av april la Nordic frem skuffende kvartalstall, og flere norske analyseselskaper slaktet halvlederselskapet.

  Analytiker Ek Strøm i Danske Bank kuttet kursmålet fra 183 til 90 kroner pr. aksje, og gikk fra kjøp-til salgsanbefaling. 

  Arctic Securities-analytiker Kristian Spetalen kuttet også kursmålet etter kriserapporten i april. Han valgte å justerte kursmålet fra 135 til 120 kroner pr. aksje. 

  Siden kursfallet i slutten av april, har Nordic-aksjen tatt seg opp igjen og har steget med rundt 22 prosent.