<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stjerneforvalter går motsatt vei av Buffett

Cathie Wood øyner en god kjøpsmulighet i TSMC, etter at Warren Buffett solgte seg ut av chipkjempen i frykt for geopolitiske spenninger. 

Publisert 13. juni 2023 kl. 14.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 373 ord
FØRSTE KJØP: Cathie Woods teknologifond investerte over 100 millioner kroner i TSMC på mandag.  Foto: Bloomberg

Ark Invest-grunnlegger Cathie Wood gikk glipp av kursrallyet i Nvidia, da aksjen steg 170 prosent i løpet a noen få måneder, men nå investerer teknologifondet hennes i et annet selskap som vil tjene på AI-bølgen, melder MarketWatch. 

ARK Autonomous Technology & Robotics ETF kjøpte mandag aksjer for rundt 10 millioner dollar i Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) – det skal visstnok være det første kjøpet i teknologikjempen fra noen av fondene hennes. 

Sikret gigantordre

Kjøpene i halvlederprodusenten kom samtidig som det ble meldt at halvlederprodusenten mellom 70 til 80 prosent av kapasiteten sin til å produsere 5-nanometer transistorer etter en ordre fra Nvidia. Vanligvis ligger produksjonen på rundt 50 prosent av kapasiteten. 

TSMC har kapasitet til å produsere opptil 130.000 5 nm-skiver i måneden, men kjører for tiden et produksjonsvolum på omtrent 90.000-100.000 skiver i måneden på grunn av de ekstra Nvidia-bestillingene som forventes å bli levert i juli, skriver MarketWatch.

Nyheten gjorde at aksjene til det Taiwan-baserte selskapet steg på børsen, og til sammen er TSMC opp 44 prosent på Nasdaq hittil i år. 

Woods teknologifond har til sammenligning steget 33 prosent i år. 

SOLGTE SEG UT: Warren Buffet og Berkshire Hathaway solgte seg helt ut av den verdensledende chipprodusenten TSMC i første kvartal. Foto: Bloomberg

Motsatt vei av Buffett

En som derimot har solgt seg helt ut av den taiwanske chipprodusenten er Warren Buffetts Berkshire Hathaway. Investeringsselskapet kvittet seg med de siste aksjene første kvartal, etter å ha kjøpt seg betydelig opp bare tre måneder i forveien. 

«Orakelet fra Omaha» liker selskapet og anerkjenner det som en ledende aktør i halvlederbransjen, imidlertid er han bekymret for de geopolitiske spenningene som har oppstått mellom Kina og USA. 

– Taiwan Semiconductor er et av de best drevne og viktige selskapene i verden. Og jeg tror du vil kunne si det samme fem, eller 10, eller 20 år fra nå. Jeg liker ikke hvor aksjen ligger nå, og revurderte det. Det er ingen i chipindustrien i deres liga, sa Buffett i mai da Berkshire holdt sitt årlige aksjonærmøtet.