<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mikrobatteriprodusent trenger ny kapital

Ensurge Micropower planlegger å hente titalls millioner i ny emisjon. Kapitalen skal brukes til å sette fart på driften av selskapets mikrobatterier.

Publisert 15. juni 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
MILLIONEMISJON: Ensurges tredje største aksjonær Robert Keith. Foto: Iván Kverme

 

Mikrobatteriprodusenten Ensurge Micropower vurderer en rettet emisjon på 45 til 75 millioner kroner til kurs 0,1 kroner pr. aksje, ifølge en melding torsdag.

Selskapet har allerede interesse og forpliktelse fra investorer og eksisterende aksjonærer til å delta i emisjonen som tilsvarer en minimumsstørrelse på 45 millioner kroner, opplyses det.

Kapitalen som skal hentes fra den rettede emisjonen skal benyttes til å finansiere selskapets drift de neste 3 til 6 månedene. I slutten av april kommuniserte Ensurge Micropower at de nå produserer pålitelige litium solid-state mikrobatterier med høy ytelse og forbedret produksjonsflyt, og at de vil være klare til volumproduksjon av solid-state mikrobatteriprodukter i andre halvdel av inneværende år. 

I tillegg skriver mikrobatteriprodusenten at kapitalen skal brukes til å tilbakebetale maksimalt 15 prosent av utestående konvertible lån i selskapet på 46.790.000 kroner, dersom lånet ikke blir fullstendig konvertert og/eller forlenget.

Bokbyggingsperioden i emisjonen ventes å stenge 16. juni 2023 klokken 08:00.