<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meta utfordrer Google i AI-kappløpet

Mark Zuckerberg og Meta går i strupen på Google, og vil gjøre AI tilgjengelig til kommersiell bruk – helt gratis.

  Publisert 20. juni 2023 kl. 15.26
  Oppdatert 2. juli 2023 klokken 17.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  UTFORDRER: Grunlegger og konsernsjef i Meta, Mark Zuckerberg. Foto: Bloomberg

  Kappløpet om kunstig intelligens (AI) er i full gang, og stadig flere aktører melder seg på. Konkurransen om å utvikle mer og mer avansert AI intensiveres, og innovasjoner florerer i høyt tempo.

  Nå vil Mark Zuckerberg og Meta gjøre det mulig for andre selskaper å fritt ta i bruk den nye AI-programvaren Meta utvikler. Det kan få store konsekvenser for andre selskaper som utvikler AI, blant annet Google, ifølge The Information

  Meta ønsker å gjøre den neste versjonen av deres store språkmodeller tilgjengelige for kommersiell bruk – en teknologi som kan drive chatboter som ChatGPT. 

  Stor konkurranse

  Kampen om å dominere AI-landskapet er intens. Meta har allerede gjort stort inntrykk med sin første utgivelse. Konkurrenter som Abu Dhabi og OpenAI er også med i konkurransen om å utfordre Metas posisjon. 

  Selv om Meta har begrenset seg til forskningsformål, kan en kommersiell utgave av modellen føre til mer bruk av programvaren. 

  Både Meta og OpenAI står overfor utfordringer med å håndtere juridiske og konkurranserelaterte bekymringer i jakten på å lede AI-bransjen.