<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sier opp 200 ansatte

Uber planlegger å kutte 200 ansatte innen rekruttering i et forsøk på å holde kostnader under kontroll. 

Publisert 22. juni 2023 kl. 15.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
HØYE KOSTNADER: Uber ser seg nødt til å gjennomføre tiltak for å effektivisere kostnadene. Foto: Bloomberg

Uber kommer til å gjennomføre kutt i rekrutteringsavdelingen som en del av planene om å holde antallet ansatte stabilt gjennom året og effektivisere kostnadene, melder Reuters.

 Tidligere i år kuttet også selskapet 150 ansatte innenfor frakttjenester og matleveringstjenester. Samlet sett utgjør ikke nedbemanningen store andelen av selskapets over 30.000 ansatte.

Nedbemanningen utgjør imidlertid over en tredjedel av rekrutteringsavdelingen i selskapet.

Selskapet startet med nedbemanninger allerede ved inngangen til pandemien i midten av 2020 da de kuttet nesten 20 prosent av alle ansatte. 

Hovedkonkurrent Lyft har i kampen om å stjele markedsandeler fra Uber gjennomført langt større kutt for å opprettholde marginer.  Konkurrenten sa opp 26 prosent alle ansatte tidligere i år, og rundt 700 ansatte sent i fjor. 

I mai uttalte Uber at de var på god vei til å oppnå positivt driftsresultat i år, og at de ønsket å beholde arbeidsstyrken på samme nivå etter at antallet ansatte gikk ned i første kvartal. 

Uber-aksjen har gått som en kule på den amerikanske Nasdaq-børsen og er opp nesten 70 prosent i år, rundt det dobbelte av teknologiindeksen.