<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Holder ikke mål

Droneselskapet Nordic Unmanned mener de ikke vil nå målet om en omsetning på 30 millioner euro i 2023.

Publisert 3. juli 2023 kl. 07.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
BOM PÅ INNTEKTSMÅL: Nordic Unmanned klarer ikke møte inntektsmålet i 2023.  Foto: Nordic Unmanned

 

Droneselskapet Nordic Unmanned opplyser i en børsmelding søndag ettermiddag at selskapet ikke vil klare å nå sitt eget mål om en omsetning på 30 millioner euro i 2023. 

Forsinkelser i eksisterende kontrakter av AirRobot til det tyske forsvaret, samt leveranser av sensorer til Lockheed Martin UK, blir oppgitt blant årsakene til at selskapet ikke vil klare inntektsmålet.

AirRobot er en av dronene til Nordic Unmanned som i dag står for omtrent halvparten av driftsinntektene. I forbindelsen med kvartalstallene i juni sa konsernsjef Arne Roland til Finansavisen at han har stor tro på dronen i årene fremover.  

Lavere aktivitet enn ventet innen segmentet for Flight Services og en saktere inntreden i det amerikanske markedet oppgis videre som grunner til hvorfor inntektsmålet ikke holder. 

I samme børsmelding kommer det også frem at droneselskapet har redusert antall ansatte fra 180 til 130. Dette er et tiltak for å redusere kostnadene til selskapet. 

Finansielle utfordringer

Ved utgangen av andre kvartal var likviditeten i selskapet 600.000 euro.  I slutten av mars valgte droneselskapet å inngå en avtale med Sparebank 1 SR-bank for en ny lånefasilitet på inntil 16 millioner euro. Avtalen inkluderte et krav om å hente inn 13 millioner euro gjennom avhending av eiendeler eller gjennom en emisjon innen utgangen av 2023.

Fra tidligere intervjuer gjort med finansavisen sa konsernsjef Arne Roland at virksomheten vil fortsette som normalt til tross for låneavtalen med SpareBank 1 SR-bank.