<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Zaptec sikrer storavtale med europeisk energigigant

Zaptec inngår en rammeavtale med E.ON for salg av ladeløsninger i Europa.

  Publisert 4. juli 2023 kl. 13.14
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 279 ord
  VIKTIG SKRITT: Toppsjefen i Zaptec, Peter Bardenfleth-Hansen, mener den europeiske avtalen representerer et viktig skritt for Zaptec. Foto: Line Owren

   

  Det norske teknologiselskapet Zaptec har inngått en rammeavtale med det europeiske energiselskapet E.ON for å distribuere deres produkter i 18 europeiske land. E.ON vil selge produktene til privatkunder gjennom digitale kanaler. Det fremgår av en pressemelding tirsdag.

  I første omgang vil E.ON fokusere på å selge Zaptecs produkter i Sverige og Norge. Mens E.ON har lansert hjemmeladeren Zaptec Go i Sverige, vil produktet lanseres i Norge i løpet av høsten.

  Avtalen i Sverige inkluderer en sertifisert installasjonspakke og et smart ladetilbud med timepris og en timeprisavtale fra E.ON.

  – Viktig skritt

  Zaptecs administrerende direktør, Peter Bardenfleth-Hansen, mener at avtalen representerer et viktig skritt i retning av å realisere visjonen om elektrisk mobilitet på kontinentet.

  – E.ON er et av Europas ledende energiselskaper, og de bringer med seg ekspertise og ressurser som sikrer trygghet og fordeler i vår ekspansjonsplan. Det er ingen tvil om at vår europeiske rammeavtale sørger for at flere elbiler vil få en mer effektiv tilgang på elbillading fremover, sier Bardenfleth-Hansen i pressemeldingen.

  I et tidligere intervju med Finansavisen sa forvalter Dag Hammer følgende: «Elbilladere er et marked i fantastisk vekst. Den viktigste nyheten er selvsagt at konkurrenten Easee sliter. De fikk stopp, først i Sverige og nå i Norge. Det vil ikke overraske meg om det etterhvert vil gjelde hele flere land. Zaptec nyter godt av dette, har god ordreinngang og er blant de ledende selskapene i et europeisk marked som trolig vil vise kjempevekst».

  Zaptec-kursen har opplevd en nedgang de siste årene og bunnet ut i desember i fjor. Imidlertid har aksjekursen fått et betydelig oppsving etter hendelsen med Easee, hvor den har doblet seg. Til tross for dagens melding opplever aksjen en nedgang på 1,3 prosent, og handles i skrivende stund til 32,54 kroner.