<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Google utfordrer ChatGPT i Europa

AI-bølgen fortsetter på Wall Street. Torsdag stiger Google over 4 prosent etter lanseringen av Bard i Europa.

  Publisert 13. juli 2023 kl. 20.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 210 ord
  TAR OPP HANSKEN: Google lanserte torsdag sin generative kunstig intelligens robot, Bard, i Europa og Brasil. Foto: Bloomberg

  GOOGL

  Alphabet, morselskapet til Google, stiger over 4 prosent torsdag etter at selskapet kunngjorde at de skal lansere sin kunstig intelligens-generative robot, Bard, i Europa og Brasil.

  Dette er den største utvidelsen av produktet siden lanseringen i februar, og har dempet tidligere bekymringer om regulatoriske spørsmål, ifølge Reuters.

  Lanseringen av Bard i Europa har blitt forsinket til nå på grunn av lokale personvernlover.

  Leder for finansiell analyse i investeringsselskapet AJ Bell, Danni Hewson, mener dagens oppgang ikke er overraskende.

   «Det var bekymringer knyttet til data og personvern tidligere, som det er tydelig at de har klart å berolige europeiske myndigheter, noe som bare legger veien åpen for ytterligere oppgang,» sa Hewson.

  Tar opp hansken

  AI-aksjer har ledet an i den store oppgangen på de amerikanske børsene så langt i år.

  Google og Bard tar nå for alvor opp hansken og utfordrer ChatGPT som er støttet av Microsoft. Google er opp 4,7 prosent så langt i dag, mens Microsoft er opp 1,4 prosent.

  Begge produktene bruker generativ kunstig intelligens til å holde samtaler med brukere og svare på ulike spørsmål.

  Microsoft og Alphabet er begge opp over 40 prosent så langt i år, mens Nvidia troner alene på topp. Halvledergiganten er opp over 200 prosent så langt i år. Til sammenligning er den teknologitunge NASDAQ-indeksen opp 33 prosent på samme tid.