<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Schibsted overgår forventningene

Schibsted fikk et brutto driftsresultat på 670 millioner kroner i andre kvartal, mot ventede 572 millioner kroner. 

Publisert 18. juli 2023 kl. 07.02
Oppdatert 18. juli 2023 klokken 07.49
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 384 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted. Foto: Anders Horntvedt

 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 9.00

Resultatsesongen er for fullt i gang, og tirsdag morgen legger mediekonsernet Schibsted frem tallene for årets andre kvartal. Selskapet kan vise til et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 670 millioner kroner for kvartalet. Analytikerkorpset hadde på forhånd ventet en EBITDA på 572 millioner kroner. 

Inntektene endte på drøyt 4 milliarder kroner, en oppgang fra drøyt 3,9 milliarder kroner samme periode året før. 

– Sett i lys av dagens makroøkonomiske situasjon, leverte Schibsted et solid kvartal med en underliggende omsetningsvekst på 2 prosent, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted.

Schibsted

Mill (kr.)2.kv./232.kv./22
Driftsinntekter4.0443.880
EBITDA670620
Resultat før skatt-1.868-6.350
Resultat etter skatt-1.949-6.412

Hopp for medievirksomheten

Etter et svakt første kvartal i 2023 oppnådde Schibsteds nyhetsmedier en EBITDA på 133 millioner kroner i andre kvartal, noe som er en betydelig forbedring fra forrige kvartal. Da fikk nemlig medievirksomheten en EBITDA på null kroner. På forhånd ventet analytikerne en EBITDA på 85 millioner kroner. 

Til sammenligning fikk nyhetsmediene en EBITDA på 169 millioner kroner samme kvartal året før.  

– Inntektene og lønnsomheten fortsetter å bli påvirket av et tøft og ustabilt reklamemarked, samt lavere volumer innen tilfeldige salg og trykte abonnementer. Imidlertid begynner effektene av det pågående kostnadskuttprogrammet å materialisere seg, noe som fører til et stabilt kostnadsnivå sammenlignet med fjoråret til tross for den nåværende høye inflasjonen, sier Skogen Lund.

Som annonsert i januar, har Schibsted iverksatt et kostnadskuttprogram over de neste to årene som skal spare 500 millioner kroner i årlige kostnader. Målet er å få tilbake EBITDA-marginen på mellom 10 og 12 prosent i 2024.

Vekst for nordiske markedsplasser

Forretningsområdet nordiske markedsplasser fikk totale inntekter på i overkant av 1,4 milliarder kroner, opp fra 1,3 milliarder kroner samme periode året før. Dette var på linje med hva konsensus hadde forventet.

– Nordiske markedsplasser oppnådde en underliggende omsetningsvekst på 9 prosent i andre kvartal, som følge av sterk vekst innen mobilitet, eiendom og gjenbruk, sier Kristin Skogen Lund. 

EBITDA endte på 526 millioner kroner, en nedgang på 4 prosent sammenlignet med fjoråret. Ifølge konsernsjefen skyldes dette en endring i inntektsblandingen og økte kostnader fra nyansettelser i fjor. 

Kvitter seg med ytterligere aksjer

Videre i rapporten kommer det frem at Schibsted vil kvitte seg med ytterligere eierandeler i Adevinta. Selskapet sier at det har en ambisjon om å komme med en oppdatering om Adevinta-aksjene under fremleggelsen av resultatet for tredje kvartal sent i oktober.