<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krever ansatte tilbake på kontoret

IT- selskapet Amazon strammer inn på hjemmekontoret og ønsker ansatte på jobb. Fra en lekket e-post står det: «Vi forventer at du nå kommer på kontoret tre eller flere dager i uken.»

Publisert 11. aug. 2023 kl. 20.10
Oppdatert 11. aug. 2023 klokken 20.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
TILBAKE PÅ ARBEIDSPLASSEN: Jeff Bezos, grunnlegger av Amazon.com  FOTO: Bloomberg

Etter en lang periode med Covid strammer nå flere inn på hjemmekontor. IT- kjemper som Snapchat, Google og Meta krever sine ansatte tilbake på kontoret. Nå viser det seg at Amazon slenger seg på i en lekket e-post innhentet av Financial Times

Amazon har pekt ut ansatte som ikke har møtt opp regelmessig, og sendt denne meldingen: 

«Du møter for tiden ikke vår forventning om å være sammen med kollegene dine på kontoret minst tre dager i uken.», skriver Financial Times. 

Nå krever ledelsen fysisk oppmøte tre eller flere dager på kontoret. Selskapet ser ut til å spore sine ansatte via deres identifikasjonsmerker, og har sendt varsel til gjeldende ansatte. 

«Vi forventer at du nå kommer på kontoret tre eller flere dager i uken.»

Amazon sitt ønske å få ansatte tilbake på jobb begrunnes med produktivitet, prestasjon og ansattes motivasjon på arbeidsplassen. 

Følger etter

Flere andre IT- selskaper har gjort det samme den siste tiden. Google nå har krav om fysisk oppmøte tre ganger i uken. Dersom man møtes mindre enn dette trekker de lønnen til ansatte. 

Videokommunikasjon selskapet Zoom fortalte sine ansatte at alle innenfor 80 kilometer må møte fysisk på arbeidsplassen mer en to dager i uken.