<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svak vekst for Kahoot

Kahoot la torsdag morgen frem tallene for andre kvartal. Fasiten viste inntekter til 41,3 millioner dollar, opp fra 40,5 millioner i første kvartal. 

Publisert 17. aug. 2023 kl. 08.02
Oppdatert 17. aug. 2023 klokken 08.42
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 382 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Eilert Hanoa i Kahoot! Foto: NTB scanpix/Vidar Ruud

 KAHOT

Quizselskapet Kahoot hadde en omsetning på 41,3 millioner dollar i andre kvartal, opp fra 36,1 millioner dollar samme periode i fjor, tilsvarende en vekst på 14 prosent år-over-år. Det er likevel en svak oppgang sammenlignet med første kvartal, der omsetningen landet på 40,5 millioner dollar.

På forhånd hadde konsensusestimater hentet fra Bloomberg ventet en omsetning på 41,3 millioner dollar, mens selskapet selv hadde guidet på intervallet 41 til 42 millioner dollar.

De fakturerte inntektene for kvartalet landet på 39,9 millioner dollar, opp 7 prosent fra samme periode i fjor. 

Dette ledet til et justert driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 11 millioner dollar, opp fra 6,9 millioner dollar samme kvartal året før. 

Ifølge rapporten lå kontantbeholdningen til quizselskapet på 96,6 millioner dollar ved utgangen av kvartalet, mens fri operasjonell kontantstrøm lå på 10,9 millioner dollar. 

Uenighet om bud

Midt i fellesferien kom nyheten om at en investorgruppe ledet av Goldman Sachs og bestående av flere storaksjonærer i Kahoot ville kjøpe e-læringsselskapet for 35 kroner pr. aksje, tilsvarende en prising på 17,2 milliarder kroner. Målet er å ta selskapet av børs.

Budet har skapt debatt rundt prisingen på quizselskapet, der Kahoot har fått dratt inn konsulenthuset PwC til å ta en titt på budprisen. De konkluderte med at prisen var «fair for aksjonærene». 

Adm. direktør i Folketrygdfondet, og Kahoots tredje største aksjonær, har derimot sagt at de ville stemme imot budet, da de ikke mener prisen reklekterer «selskapets verdipotensial». 

Også Christen Sveaas' Kistefos, som eier i underkant av 10 millioner aksjer i Kahoot, eller omtrent 2 prosent av selskapet, har gått hardt ut mot budprisen. 

«Vi synes budpremien er altfor liten. (...) Normalt sett ville vi i denne bransjen forventet en premie på 30–40 prosent i forhold til sist omsatt», skrev Kistefos i et dokument sendt til rådgiveren Danske Bank. 

Ifølge dagens melding går fristen for å godta budet ut 25. august klokken 16.30. 

Svak vekst

Ved utgangen av andre kvartal kan Kahoot rapportere om 1.365.000 betalende abonnenter på plattformen, som tilsvarer en vekst på 13 prosent år-over-år. Det er likevel en svak oppgang fra 1.345.000 betalende abonnenter ved utgangen av første kvartal.

Ellers skriver selskapet at de opprettholder målet om tosifret vekst i faktureringen, som vil gi intekter på omtrent 170 millioner dollar i 2023. Samtidig venter de en moderat årlig økning i driftskostnadene. 

I tredje kvartal venter de derimot at rapporterte inntekter vil lande på omtrent 43 millioner dollar.