<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spenning før gigantpresentasjon: – Vil få ringvirkninger i hele sektoren

Nvidia legger frem tall og det er make or break, ifølge analytiker. 

Publisert 23. aug. 2023 kl. 13.32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 340 ord
SPENT: Markedsanalytiker Jakob Westh Christensen i eToro. Foto: eToro

Nvidia, verdens største chipprodusent, presenterer sine tall i kveld. Estimatene er skyhøye, men tech-giganten kan bare takke seg selv.  

Tidligere i år kom selskapet med en bemerkelsesverdig oppjustering av guidingen for andre kvartal til 11 milliarder dollar, mot tidligere på 7 milliarder. 

«Det er lite rom for feil. Markedet venter nå spent på om de kan realisere målene», skriver Jakob Westh Christensen, nordisk markedsanalytiker i eToro, i en e-post.

Mye har skjedd siden siste kvartalspresentasjon. Aksjen har steget over 50 prosent og Nvidia har nå oppnådd en markedsverdi på over 1.000 milliarder dollar. Det gjør selskapet til verdens sjette største, kun slått av Apple, Microsoft, Saudi Aramco, Alphabet, og Amazon.

– Vil få ringvirkninger

Mange ser på Nvidia som lederen i AI-kappløpet, som utløste et overraskende børsrally tidligere i år.

«For å opprettholde den imponerende økningen på 230 prosent i aksjekursen i år, må Nvidia bevise at den nåværende AI-boomen kan oversettes til sterk vekst i både topp- og bunnlinje», skriver Christensen.

Han mener investorene bør følge nøye med på Nvidias datasenteravdeling, som nyter godt av det akselererende AI-sentimentet. Skygiganter som Microsoft Azure, Google Cloud og andre jobber med å integrere denne teknologien, men Nvidias datasenteravdeling blomstrer og utgjør i dag rundt 70 prosent av inntektene. Ledelsen forventer at dette segmentet vil være nøkkeldriveren for inntektsvekst.

«Selv om potensialet for Nvidia utvilsomt er enormt, bør investorer være klar over at markedet allerede har anerkjent en betydelig premie i aksjekursen. I dag handles aksjen til rundt $470 og har en forventet inntjening pr. aksje på rundt 8 dollar for det gjeldende regnskapsåret. Aksjen handles altså allerede til 57 ganger inntjeningen», påpeker eToro-analytikeren. 

Ifølge konsensusanslag blant analytikere som følger aksjen, forventes inntektene å vokse fra årsresultatet i fjor på 27 milliarder dollar til svimlende 115 milliarder innen 2027. Inntektene i samme periode forventes å stige fra 8 milliarder til litt under 60 milliarder.

«Positive overraskelser eller skuffelser i AI datasentre har potensial til å få ringvirkninger i den bredere teknologisektoren og skape volatilitet for selskaper som har betydelige AI-premier priset inn i kursene sine», skriver Christensen.