<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lånte 1 mrd. dollar fra SpaceX i måneden han kjøpte Twitter

Tesla-grunnlegger Elon Musk bruker SpaceX som en privat långiver i følge kilder.

  Publisert 6. sep. 2023 kl. 21.15
  Oppdatert 6. sep. 2023 klokken 21.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 132 ord
  LÅNER TIL SEG SELV: Elon Musk låner mellom selskapene og seg selv. FOTO: Bloomberg

  Elon Musk lånte 1 milliard dollar - 10,7 mrd. kroner fra romfarts- og satellittselskapet SpaceX, omtrent samtidig som han kjøpte Twitter (nå kjent som X) for 44 milliarder dollar, rapporterte Wall Street Journal på onsdag.

  SpaceX godkjente milliardlånet - som delvis var dekket av Musks SpaceX-aksjer - i oktober 2021, og Musk lånte hele beløpet den samme måneden. Musk tok over Twitter rett etter og betalte tilbake lånet i sin helhet med renter kun en måned senere.

  I følge avisens kilder har SpaceX har fungert som den private långiveren til Musk i en årrekke.

  I 2009 lånte han 20 millioner dollar fra selskapet for å finansiere oppbyggingen av Tesla. Musk tok også opp tre lån på totalt 500 millioner dollar fra SpaceX i perioden mellom 2018 og 2020, som også ble tilbakebetalt ved utgangen av 2021.