<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EU gir Tiktok milliardbot

Den kinesiskeide medieplattformen Tiktok får en bot på 345 millioner euro for brudd på behandling av personopplysninger for brukere under 18 år.

Publisert 15. sep. 2023 kl. 14.19
Oppdatert 15. sep. 2023 klokken 16.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
BØTELEGGES: TIkTok. Foto: Bloomberg

Beløpet tilsvarer nesten 4 milliarder norske kroner etter dagens kurs. Det er EUs tilsynsmyndighet som fredag har gitt boten og som gir Tiktok tre måneder på å etterkomme reglene.

Det var i september i 2021 at EU begynte å undersøke plattforminnstillinger og aldersverifiseringstiltak hos Tiktok.

Tilsynsmyndigheten fant ingen brudd på reglene for aldersverifisering av brukere under 13 år, men konkluderte med at Tiktok ikke tilstrekkelig vurderte risikoen for unge mennesker som registrerte seg som brukere.

Det irske datatilsynet DPC påpeker blant annet at kontoer til barn i alderen 13–15 år ble satt til offentlige som standard, noe som betyr at alle på plattformen kunne se eller kommentere innholdet deres.

Tiktok skriver i en epost til NTB at de er uenig i avgjørelsen.

– Spesielt den uforholdsmessige størrelsen på boten. Disse funnene endret vi på lenge før etterforskningen begynte, inkludert innstillingen som setter alle kontoer med alder 15 eller lavere til privat som standard, sier Parisa Khostravi, nordisk kommunikasjonssjef i Tiktok.

(NTB)