<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børskandidater vil øke prisene etter Arm-debut

Børskandidatene Instacart og Klaviyo ser etter å øke verdien på selskapene etter den vellykkede børsdebuten til Softbanks Arm denne uken. 

Publisert 16. sep. 2023 kl. 10.22
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 364 ord
PÅ VEI MOT BØRS: Instacart vil øke verdsettelsen før børsnotering i høst. Foto: Reuters

Etter nesten to år med en mangel på friske børsdebutanter i USA har noteringen til Softbankeide Arm skapt optimisme blant selskaper som sikter mot børsnotering de neste månedene. 

Dette inkluderer firmaet som automatiserer markedsføring, Klaviyo, som ifølge Reuters har satt i gang samtaler for å øke prisen for selskapet der de søker en børsintroduksjon (IPO) på omtrent 8 milliarder dollar, eller et kursintervall på 25 til 27 dollar pr. aksje. 

Også nettmatbutikken Instacart, som gikk offentlig ut i august med planer om en Nasdaq-notering, har fredag søkt om å øke kursintervallet for IPO fra 26-28 dollar, til 28-30 dollar pr. aksje, som tilsvarer en prising på omtrent 10 milliarder dollar. Det skriver CNBC. 

Instacart vil totalt utstede 22 millioner aksjer, fordelt på 14,1 millioner nye aksjer og 7,9 millioner aksjer fra eksisterende eierne. Samtidig planlegger de å hente 660 millioner dollar før børsnotering. 

Norges Bank Investment Management (Statens Pensjonsfond Utland) er blant dem som har uttrykt interesse for å bli hjørnesteinsinvestor i IPO-en. Sammen med TCV, Sequoia Capital, D1 Capital Partners og Valiant Capital Management vil oljefondet kjøpe aksjer for opptil rundt 400 millioner dollar.

Brakdebut for Arm

Det britiske chip-selskapet Arm ble torsdag notert på Nasdaq-indeksen, i det som er ventet å være årets største børsnotering. Selskapet, som gjennomførte noteringen på 51 dollar per aksje, og endte første handelsdag med en oppgang på nesten 25 prosent til nesten 68 dollar pr. aksje. 

Den japanske investeringsbanken Softbank er pådriveren bak noteringen. Investeringsbanken besitter selv 90 prosent av aksjene i semikonduktor-produsenten, etter at de tok selskapet av børs tilbake i 2016.

Ved noteringen ble hele selskapet verdsatt til nærmere 60 milliarder dollar, eller 650 milliarder norske kroner. Til sammenligning har det norske chipselskapet Nordic Semiconductor en markedsverdi på rundt 2,2 milliarder dollar.

Før noteringen var det flere som uttrykket skepsis til verdsettelsen. Nykommeren prises nemlig til over 110 ganger årlig inntekt. Det er på nivå med børsgiganten Nvidia, som har steget over 200 prosent hittil i år.

«Når emisjonen i forkant var minst ti ganger overtegnet er det ingen bombe at det stiger, i tillegg til at det er mye hype. Men vi har sett hos Nvidia at hype kan funke, der renner pengene inn» sa Robert Næss, investeringsdirektør i Nordea, til Dagens Næringsliv torsdag.