<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Et steg nærmere Kahoot-oppkjøp

Konkurransemyndighetene til Tyrkia har gitt oppkjøpet sin velsignelse, men Kina og USA gjenstår fortsatt.

Publisert 18. sep. 2023 kl. 09.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
ER MED: Kahoots konsernsjef Eilert Hanoas selskapet Glitrafjord er med på oppkjøpsplanene av Kahoot. Foto: Eivind Yggeseth

 

Kahoot opplyser i en børsmelding mandag at budet på alle utestående aksjer i selskapet har fått regulatorisk godkjennelse av konkurransetilsynet i Tyrkia. 

Fra før av har budet på 35,00 kroner pr. aksje fra Kangaroo BidCo fått godkjenning av konkurransemyndighetene i både Tyskland og Østerrike.

Etter den tyrkiske godkjenningen er budet fortsatt gjenstand for oppfyllelse eller frafall av regulatorisk godkjennelse i USA og Kina, før det kan bli fullført.

Kangaroo sier i børsmeldingen at de forventer at vilkåret om regulatorisk godkjennelse vil bli oppfylt i løpet av uken som begynner den 9. oktober 2023.

Haudemann-Andersen har akseptert

Det var i sommer at en investorgruppe ledet av Goldman Sachs la inn et bud på 17,2 milliarder kroner for Kahoot, som tilsvarer 35 kroner pr. aksje. Planen er å ta selskapet av børs. 

Budet ble fremsatt gjennom Kangaroo BidCo, et norsk nyopprettet selskap av Goldman Sachs, og med i investorgruppen er Goldman Sachs-fondet General Atlantic, Lego-eier Kirkbi og Eilert Hanoa-selskapet Glitrafjord. 

Styret, ekskludert medlemmene som ikke har interessekonflikter, enstemmig anbefalte budet, og Jan Haudemann-Andersen og hans Datum AS aksepterte var tidlig med. Det samme har Creandum. Til sammen utgjør dette 3,96 prosent av aksjene i Kahoot. 

Kangaroo har forlenget tilbudsperioden flere ganger, og den foreløpige fristen er satt til 16.30 den 22. september.