<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Atea sikret kjempekontrakt med staten

Atea Norge har sikret seg en avtale med Direktoratet for forvaltning og økonomistyring med en potensiell verdi på 650 millioner kroner. 

Publisert 18. sep. 2023 kl. 11.28
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 301 ord
SIKRET AVTALE: Adm. direktør Ole Petter Saxrud i Atea Norge. Foto: Sverre Christian Jarild

 

Den norske avdelingen av det norske IT-selskapet Atea har inngått en avtale med Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ), som kan være verdt opptil 650 millioner kroner hvis alle opsjonene benyttes. 

Avtalen gjelder audiovisuelt utstyr (AV-utstyr) med tilhørende tjenester som kan brukes til møter og konferanser o.l. og har en varighet på to år, med mulighet for forlenges på ytterligere to år, opplyser selskapet i en pressmelding. 

– Veldig stolte

— Vi er veldig stolte av å vinne en så stor kontrakt med offentlig sektor. De siste årene har mange virksomheter endret måten de jobber på, og kravene til gode samhandlingsløsninger er større enn noen gang tidligere. Nå gleder vi oss til å levere på de behovene som statlige virksomheter har framover, sier Ole Petter Saxrud, adm. direktør i Atea Norge.

Rammeavtalen har en estimert verdi på 500 millioner kroner over en periode på fire år, og har en maksimal ramme på 650 millioner kroner. 

Avtalen er en fellesavtale som DFØ har inngått på vegne av hele 138 statlige virksomheter. 

Som en del av avtalen vil Atea bli den foretrukne leverandøren som de statlige virksomhetene vil kontakte når de trenger AV-utstyr. Av totalt fire leverandører, ble Atea rangert som nummer én, opplyser selskapet. 

Vant på miljøkrav

I utlysningen til rammeavtalen har DFØ visstnok satt tydelige miljøkrav, og det er noe av det som har gjort at valget landet på Atea.  

– Arbeidet med bærekraft har vært en sentral del av Atea sitt DNA gjennom flere år. Den eneste måten vi kan skape reelle resultater på er ved å jobbe systematisk, dedikert og metodisk sammen med våre partnere, leverandører og kunder, sier Saxrud.

Ifølge Saxrud fokuserer Atea mye på miljøaspektet, og fikk tidligere i år den høyeste vurderingen i miljømessig og sosial ytelse av EcoVadis, en rangering av  de 1 prosent beste av mer enn 90.000 selskaper som er evaluert.