<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nvidia vs. Arm: Toppforvalteren har en klar favoritt

Nvidia og børsnykommeren Arm måles opp mot hverandre. Forvalter Dan Niles trekker frem flere aksjer han mener er bedre enn Arm.

Publisert 18. sep. 2023 kl. 13.44
Oppdatert 18. sep. 2023 klokken 13.46
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 323 ord
SKEPTISK: Forvalter i Satori Fund, Dan Niles, sier han har problemer med Arm-aksjen. Foto: Satori Fund

Forrige uke ble det britiske chip-selskapet Arm notert på Nasdaq-børsen – og det med et smell.

Arm startet noteringen på 51 dollar pr. aksje, og endte første handelsdag opp nær 25 prosent, til nesten 68 dollar pr. aksje. 

«Arm-hypen» er dermed i høyeste grad reell. Et annet selskap det også har vært mye «hype» rundt, er Nvidia. Siden høsten 2022 har aksjen steget hele 280 prosent, og leder dermed klart an blant andre aksjer på S&P 500, ifølge CNBC.

Det er lett å sammenligne selskapene, som begge opererer innen kunstig intelligens (AI) og halvlederprodusering. Børsnykommeren prises til rundt 170 ganger årlig inntekt, mens Nvidia prises til rundt 100 ganger årlig inntekt. 

Klar favoritt

Skulle man investert i kun én av dem, er den kjente forvalteren Dan Niles helt sikker: Han ville eid Nvidia-aksjer på grunn av AI-satsingen.

– Jeg har et problem med å kjøpe Arm når det gjelder risiko kontra belønning, sier Satori Fund-forvalteren til CNBC.

Niles påpeker at 75 prosent av Nvidias inntekter er drevet av datasentre, mens mindre enn 15 prosent av inntektene til Arm er drevet av AI.

Arm har også guidet en inntektsvekst på 10 prosent, noe som er langt under Nvidias guiding på hele 170 prosent i tredje kvartal.

Foreslår andre AI-aksjer

Nvidia-aksjen er imidlertid ned nærmere 11 prosent i september. Det mener Niles gir en utmerket kjøpsmulighet.

– Jeg tror at hvis du tenker på å investere i AI, må du virkelig begynne med Nvidia, for det er ikke så dyrt når man ser på det i sammenheng med veksttakten.

Stjerneforvalteren nevner også andre AI-selskaper som i det siste har økt inntektene, som Alphabet, Meta, Amazon og Intel.

– Disse navnene kan du kjøpe til mye bedre verdsettelse enn du kan kjøpe Arm, og jeg argumenterer ikke for at Arm ikke er et flott selskap – det er et helt fantastisk selskap. Det er bare det at det ikke er til en fantastisk verdi, og det er den kritiske forskjellen.