<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker spår opptur: – Inntektene vil øke

Nå bør du holde øye med Pinterest, ifølge HSBC.

Publisert 26. sep. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 337 ord
KJØP: HSBC anbefaler kjøp av Pinterest. Foto: Bloomberg

Analytiker Mohammed Khallouf har tatt opp dekning av den sosiale medieplattformen med kjøp og kursmål på 32,10 dollar. Det gir en oppside på over 20 prosent fra mandagens sluttkurs.

– Vi tror den riktige ledelsen er på plass, de har et produkt som passer for shopping, og en differensiert strategi for å lykkes med sin inntreden i handel fra sosiale medier, sier Khallouf i en fersk melding til sine klienter ifølge CNBC.

Bill Ready, fersk adm. direktør i Pinterest, tok over styringen i 2022, og er en del av en ny ledelse som allerede gjør seg bemerket, ifølge Khallouf. Analytikeren pekte på overgangen bort fra konkurranse om kortformvideoer, nedleggelsen av Pinterests belønningsprogram for skapere og en reduksjon i antall ansatte som noen av tiltakene som Ready's team allerede har igangsatt.

Alt dette blir gjort i et forsøk på å forbedre driften samtidig som man styrker marginene. Det jobbes også med å styrke Pinterests omdømme som en positiv plattform annonsører ønsker å være på. Den positive og politisk nøytrale fremtoningen kan passe godt hos annonsører, spesielt med tanke på økt politisk polarisering.

Stor økning

Fokuset på sosial handel har allerede begynt å bære frukt, sa Khallouf. Klikkfrekvenser og lagring av «pins» som har en kapabilitetskomponent økte med 50 prosent år over år i andre kvartal, opp fra 35 prosent år over år i andre kvartal 2021. 

Totalomsetningen økte også på årsbasis i første halvdel av 2023, noe Khallouf mener var spesielt bemerkelsesverdig – særlig med tanke på at mindre sosiale medieplattformer slet i perioden.

Investorer virket fokusert på selskapets manglende oppjustering av guidingen etter resultatet for andre kvartal, men analytikeren forventer likevel at inntektsveksten vil akselerere i fremtiden.

– Pinterests nylige avtale om å bruke Amazon for tredjepartsannonser bør også forbedre inntektsmulighetene for selskapet, sier Khallouf. 

Han la til at avtalen kunne være spesielt nyttig for å hjelpe Pinterest å ta igjen større aktører når det gjelder å kapre små- og mellomstore bedrifter.

Aksjen har prestert på linje med det bredere markedet i år og er opp nær 14 prosent. Aksjen stiger marginalt før børsåpning tirsdag etter analysen ble publisert.