<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Erik Færevaag blir ny toppsjef i Easee

Erik Færevaag tar over sjefsstolen i kriserammede Easee.

Publisert 27. sep. 2023 kl. 11.35
Oppdatert 27. sep. 2023 klokken 12.02
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 276 ord
NY SJEF: Erik Færevaag tar over for Jonas Helmikstøl i Easee. Foto: Easee

I midten av august gikk medgründer Jonas Helmikstøl av som daglig leder i Easee. Nå er ny, midlertidig sjef på plass, melder elbillader-selskapet.

Teknologigründer Erik Færevaag har vært konsulent i Easee siden februar, og kjenner selskapet godt.

– Dette er banebrytende norsk teknologi som fortjener global suksess, jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven, sier han.

I første omgang blir Færevaag «interim CEO», samtidig som styret jobber med å finne en permanent toppsjef.

– Vi har nedsatt en arbeidsgruppe som jobber med å finne en permanent løsning når Erik avslutter sitt oppdrag for selskapet. Easee skal være en global og offensiv aktør, og vi skal nå bruke tiden godt for å finne den riktige profilen som kan posisjonere oss for internasjonal vekst, sier styreleder Kjetil Næsje.

Snudd på hodet

Færevaag har ifølge pressemeldingen «utviklet verdens minste trådløse sensor, og har lykkes med å etablere både Disruptive Technologies, Terravera Foundation, og har tidligere vært sentral i suksessbedriftene Energy Micro og Chipcon».

Fremtiden for Easee har vært høyst usikker etter at det svenske Elsäkerhetsverket i februar i år varslet mulig salgsforbud for selskapets produkter i Sverige. Forbudet trådte i kraft i mars.

I mai åpnet norske Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) tilsynssak mot Easee, der de konkluderte med at de ikke ville klage på det svenske salgsforbudet. Dermed kan det gå mot omsetningsforbud i EØS.

200 av selskapets 350 ansatte har blitt sagt opp. I tillegg har eksisterende aksjonærer spyttet inn nye 60 millioner kroner i et nytt, konvertibelt lån.

Helmikstøl, som gikk av som toppsjef i august, er fortsatt ansatt i selskapet. Mot slutten av august lanserte de også en ny lader som er godkjent for hjemmelading.