<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jakter milliarder til «AI-telefon»

OpenAI og iPhone-designer Jony Ive er i samtaler med SoftBank om én milliard dollar i finansiering til bygging av «AI-telefon».

Publisert 28. sep. 2023 kl. 10.25
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 451 ord
PÅ PENGEJAKT: OpenAI, ledet av Sam Altman. Foto: NTB

OpenAI er i langt fremskredne samtaler med tidligere Apple-designer Sir Jony Ive og SoftBanks sterke mann Masayoshi Son om å sette opp et selskap som skal bygge «iPhonen for kunstig intelligens», opplyser kilder med kjennskap til saken til Financial Times

Det japanske investeringsselskapet sies å skulle gå inn med over én milliard dollar i selskapet som er ment å skulle trekke på talenter og teknologi fra hvert av de tre samtalepartnernes selskaper. 

Brainstorming

IPHONE-DESIGNER: Jony Ive sammen med Apple-sjef Tim Cook i 2018, året før han slutte i selskapet. Foto: NTB

OpenAI-sjef Sam Altman har ifølge kildene tatt kontakt med LoveFrom, selskapet Ive etablerte da han forlot Apple i 2019, for å utvikle ChatGPT-skaperens første forbrukerprodukt. Altman og Ive skal ha «brainstormet» i designerens studio i San Francisco om hvordan et nytt forbrukerprodukt basert på OpenAIs teknologi vil se ut.

Partene håper å skape en mer naturlig og intuitiv brukeropplevelse for interaksjon med kunstig intelligens (AI) slik iPhones banebrytende, touchbaserte databehandling frigjorde mobilt internett for massemarkedet. Den tidligere Apple-designeren Ive var sentral i fremstillingen av den første iPhonen som ble lansert i 2007.

Lang vei frem

Financial Times-kildene hevder prosessene med å identifisere et design eller en enhet ennå er på et tidlig stadium, med mange forskjellige idéer på bordet. SoftBank-sjef Son skal i tillegg til finansieringen ha spilt inn en sentral rolle for sin brikkedesigner Arm, der 10 prosent nylig ble børsnotert

SPYTTER INN: SoftBank, ledet av Masayoshi Son. Foto: NTB

Samtalene karakteriseres som «seriøse», men kildene advarer om at ingen avtale er inngått og at det kan gå flere måneder før prosjektet formelt kunngjøres. Videre vil det trolig ta flere år å ta et eventuelt håndfast ut til markedet.

Verken OpenAI, SoftBank eller LoveFrom vil kommentere saken overfor avisen, som viser til at The Information tidligere har omtalt noen aspekter av samtalene mellom de tre partene.

Tilbake i januar i år ble det kjent at Microsoft går inn med 10 milliarder dollar i OpenAI, etter å ha skutt inn én milliard dollar i 2019 og deltatt i en annen finansieringsrunde i 2021.