<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Inntektsstup for brikkeprodusent

Microns ledelse spår etterspørselsvekst, men investorene er ikke imponert. Aksjen falt 4 prosent, etter at brikkeprodusenten la frem nye regnskapstall.

Publisert 16:34 28. sep. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 297 ord
INNTEKTENE STUPTE: Micron Technologys omsetning har krympet med 40 prosent på ett år, og brikkeprodusenten fortsetter å blø penger. Foto: Bloomberg

Brikkeprodusentene har lenge vært blant langsiktige forvalteres favoritter, blant annet som følge av stadig mer digitalisering og bruk av kunstig intelligens. Torsdag ettermiddag var Micron Technology imidlertid ned med godt over 4 prosent på New York-børsen, etter at selskapet offentliggjorde tall for sitt seneste regnskapskvartal. Omsetningen stupte 40 prosent på ett år, men var likevel noe bedre enn ledelsens guiding. Det samme gjaldt underskuddet, og inntektsprognosen for inneværende kvartal oversteg konsensusestimatet med 200 millioner dollar. En Micron-direktører hevdet så gar at bunnen i markedet nå er passert. Det forventede tapet på 1,07 dollar per aksje i fjerde kvartal er likevel verre enn ventet.

Microns kursfall var bagatellmessig i forhold til nedturen for Carmax. Børsverdien av USAs største bruktbilforhandler sank med 10 prosent, selv om inntjeningen i det seneste kvartalet var som ventet og omsetningen overrasket positivt. Tallene var uansett elendige og tyder på at renteoppgang og inflasjon virkelig begynner å svi for amerikanske forbrukere. Inntektene var 13 prosent lavere enn i samme periode i fjor, og de har nå svekket seg i fire kvartaler på rad. Inntjeningen har på sin side sunket i syv kvartaler på rad.

Det er få tegn på at forholdene vil bli bedre med det aller første. USAs tiårige rente var torsdag helt oppe i 4,69 prosent, mer enn noen gang siden sent i 2007, og stigende oljepriser bidrar til at Fed ikke kan stanse inflasjonskampen med det første. Utsikter til at dagens renter vil vare i en lengre periode medførte torsdag at Nasdaq-indeksen var noe ned ved firetiden.

I Tyskland, Europas største økonomi, falt den årlige konsumprisveksten til 4,5 prosent i september. Tallet var ned fra 6,1 prosent i august og 0,1 prosentprosent lavere enn ventet. Statistikken forhindret ikke at renten på tiårige tyske statsobligasjoner bykset til 2,97 prosent, mer enn noen gang siden 2011.