<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Selskapet er verdt mer

Danske Bank-analytiker Mats Ek Strøm mener Adevinta-aksjen vil være verdt langt mer på sikt.

Publisert 4. okt. 2023 kl. 11.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 233 ord
– Selskapet er verdt mer
04.10.2023 Analytiker i Danske Bank, Mads Ek Strøm, snakker om budene på både Adevinta og Kahoot i dagens sending. Samtidig trekker han frem to aksjefavoritter.

For snart to uker siden bekreftet rubrikkselskapet Adevinta og storeier Schibsted at et investorkonsortium bestående av oppkjøpsfondene Permira og Blackstone hadde kommet med et ikke-bindende bud på Adevinta.

Aksjekursen til Adevinta steg fra 86 til 109 kroner aksjen på nyheten, og flere meglerhus begynte å snakke om at det trolig var bud i klassen 115-125 kroner pr. aksje.

Det mener analytiker Mats Ek Strøm i Danske Bank er for lavt.

– Vi mener Adevinta blir et helt annet selskap i 2026 enn det er i 2023, gitt de vekstforutsetningene og marginekspansjonen de kommer til å ha. Så mener vi at selskapet i 2026 kommer til å være verdt oppmot 200 kroner, i våre analyser, sier han i dagens Børsmorgen.

Strøm har nettopp kommet tilbake fra London, der han har møtt selskaper «som er veldig, veldig bullish» på Adevinta.

– Vi mener selskapet er verdt mye mer down the line. Problemet for minoritetsaksjonærene her er at 72 prosent av kapitalen er nesten allerede bundet inn i et potensielt bud, så det blir nok vanskelig å presse dem til mer enn det. Men vi har prøvd å sette i gang noen hjul, og det har vært bra respons på det i London.

Fredag går også fristen for Kahoot-budet ut, der Danske Bank er rådgivere. Strøm tror akseptgraden har klatret enda høyere siden forrige oppdatering.

Danske Bank-analytikeren trekker også frem to aksjefavoritter. Se sendingen over for å finne ut hvilke.