<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Google Pixel 8 Pro - Fremtidens AI-kamera?

TEST: Kameraet i Googles ny Pixel 8 Pro overgår både fjorårets modell og tidvis konkurrentenes toppmodeller. Og nærmest all magien skjer post-production.

  Publisert 12. okt. 2023 kl. 17.57
  Lesetid: 5 minutter
  Artikkellengde er 1033 ord
  Google Pixel 8 Pro. Her i fargen Bay. Foto: Michael Groth

  Etter en uke med den nye flaggskiptelefonen fra Google, er det tid for å oppsummere hva «nummer tre» har å komme med.

  Fjorårets Pixel 7 Pro imponerte spesielt med kamerakvaliteten, mye takket være den kraftfulle Tensor-brikken som forsterket bildeprosesseringen. 

  Pixel 8 Pro bygger videre på denne arven med et enda mer imponerende kamerasystem. Utrustet med hovedkamera på 50 megapiksler, et ultravidvinkel på 48 megapiksler og et telefotoobjektiv som gir 5x optisk zoom og er 56 prosent mer lyssterkt, gir denne telefonen deg alle verktøyene du trenger for å ta gode bilder under alle forhold.

  Trippelkamera-oppsett: På baksiden av Google Pixel 8 Pro finner vi et trippelkamera-oppsett som består av et hovedkamera på 50 megapiksler, ultravidvinkel på 48 megapiksler og et telefotoobjektiv som gir 5x optisk zoom (også 48 megapiksler). Foto: Michael Groth

  AI, integrert

  Den nye vinen er Tensor G3-brikken, som Google påstår har en maskinlæringsmodell som er ti ganger mer kompleks enn G2-brikken i Pixel 7. 

  Det er merkbart når man tester kameraet i praksis, for ved hjelp av AI kan Pixel 8 Pro gjenkjenne og forstå innholdet i bildene, og deretter gjøre intelligente justeringer for å forbedre dem. 

  Dette gir bilder som er rikere og mer fargenøyaktige enn hos forgjengeren, Pixel 7 Pro, og til dels bedre bilder enn både Samsung og Apples toppmodeller.

  En av de mest imponerende funksjonene er evnen til å ta gruppebilder hvor personene har ulike ansiktsuttrykk, men likevel sørge for at alle ser bra ut.

  Ved å ta en serie med bilder, for så å velge Best take finner telefonen ved hjelp av AI de beste uttrykkene i de ulike bildene og lar deg sette dem sammen manuelt. 

  Funksjonen er blant de beste kamerafunksjonene vi har sett i noen telefon til nå, og er regelrett kul tech.

  En annen bemerkelsesverdig funksjon er Magic Editor - også denne drevet av AI - som forbedrer bildene på en subtil men effektiv måte ved at du kan forandre bilder slik at de ser ut akkurat som du husker øyeblikket. Vil du flytte eller endre størrelse på noe i bildet? Pek og dra. Etter du har gjort en endring, viser den deg forskjellige valg, så du kan velge det bildet du liker best.

  Magic Editor: Vil du flytte eller endre størrelse på noe i bildet? Bare pek og dra. Foto: Michael Groth

  Med forbedret AI og maskinlæring viser Google igjen at de kan skape en telefon som ikke bare tar bilder, men også forstår dem.

  (1 / 5)

  Kameraappen har blitt oppdatert og er nå lettere å bruke. Det er enklere å skifte mellom bilde og video. Den har også en «pro modus» der du kan justere ting som lukkerhastighet, ISO og hvitbalanse. Dette lar deg prøve nye ting og være mer kreativ.

  Oppgradert kameraapp. Det er nå enklere å skifte mellom bilde og video. Foto: Michael Groth

  Innebygget termometer

  Pixel 8 Pro innfører en spennende ny funksjon: Object Temperature Sensor. Eksklusivt for «Pro»-modellen, lar sensoren deg måle temperaturen på objekter – fra varme kaffekopper til kjølige drikker. Google hevder at temperatursensoren er så nøyaktig at man kan bruke den til å ta tempen på seg selv, men har foreløpig ikke fått de nødvendige godkjenningene til denne bruken. Det er kanskje ingen «must-have»-funksjon, men en av få mekaniske nyheter på lang tid.

  Rent og moderne design

  Pixel 8 Pro fortsetter i fotsporene til tidligere modeller med et rent og moderne design. Med en solid aluminiumsramme og slitesterkt Gorilla Glass Victus 2, er telefonen robust. Den nesten rammeløse skjermen gir en behagelig visuell opplevelse, mens baksiden har en matt finish som reduserer fingeravtrykk. Designet er en smakssak, og fargene tilgjengelig er: Porcelain, Bay og Obsidian.

  Matt finish: Baksiden av Google Pixel 8 Pro har fått en matt finish som reduserer fingeravtrykk. Foto: Michael Groth

  Med Android 14 om bord og Pixel 8 Pro’s spesifikke optimaliseringer, flyter operativsystemet virkelig sømløst.
  Og siden Google står bak operativsystemet Android, så betyr det at Pixel-brukere alltid vil være de første til å motta feilrettinger og nye funksjoner.

  Rå skjerm

  8 Pro er nå utstyrt med et nytt display som Google kaller «Super Actua display» med en lysstyrke opp til 2.400 nits og skal være selskapets mest lyssterke skjerm noensinne. Det merkes. 

  Skjermen er mye lysere i direkte sollys, og kombinert med en dynamisk oppdateringsfrekvens fra 1 til 120hz, flyter skjermen som smør og oppleves veldig rask.
  Den buede skjermen fra tidligere modeller er nå borte, noe som gir en større skjermflate og enklere navigering. Swipe-bevegelser føles mer intuitive og responsive.

  Nytt display: Google Pixel 8 Pro er utstyrt med et nytt display som Google kaller «Super Actua display» med en lysstyrke opp til 2.400 nits og skal være selskapets mest lyssterke skjerm noensinne. Den buede skjermen fra tidligere modeller er nå borte, noe som gir en større skjermflate og enklere navigering. Foto: Michael Groth

  Kapasitet møter kompromiss

  Pixel 8 Pro kommer med et imponerende 5.050mAh batteri, designet for å holde tritt med selv de mest krevende brukerne. Denne store kapasiteten sikrer at telefonen varer hele dagen, selv ved intensiv bruk som streaming, spilling og fotografering. 

  Men hva gjelder lading, føles ladehastigheten på 30W litt under pari, spesielt når man ser på dagens konkurrerende telefoner som tilbyr raskere ladehastigheter. 

  Mens batteriets levetid uten tvil er en styrke, etterlate ladehastigheten ønske om mer, spesielt i situasjoner hvor en rask oppladning er nødvendig.

  Et skritt fremover, men med noen forbehold

  Google Pixel 8 Pro er uten tvil en sterk oppfølger til Pixel 7 Pro. Mens kamera, AI-funksjoner og batterikapasitet fortsetter å imponere, er det visse områder der telefonen kunne ha dratt nytte av ytterligere finpuss.
  Sammenlignet med Pixel 7 Pro, forventet vi mer imponerende ladehastigheter. Men med en ikke så verst prislapp og en telefon og et kamerasystem som byr på masse særegen programvare, er Pixel 8 Pro en verdig konkurrent i toppmodellmarkedet. 

  Google Pixel 8 Pro

   

  Positivt

  • Kraftig kamerasystem styrket av AI
  • Robust og moderne design
  • Stor batterikapasitet på 5050mAh
  • Android 14 ombord med Pixel-spesifikke optimaliseringer
  • Veldig klar og lyssterk skjerm med god fargegjengivelse
  • Første telefon med temperatur-sensor

  Negativt

  • 30W lading kan føles treg sammenlignet med konkurrenter
  • Ingen lader inkludert i esken
  • Programvaren gjør Pixel særegen - føles ellers litt generisk ut

  Pris fra 12.690 kroner.