<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tviler på at vond trend blir brutt

Teslas bruttomarginer har falt i tre kvartaler på rad, og er det første analytikerne vil se etter i dagens kvartalsrapport.

Publisert 18. okt. 2023 kl. 13.33
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 283 ord
LEGGER FREM TALL: Tesla, ledet av Elon Musk. Foto: NTB

Resultatsesongen er i full gang på Wall Street, og etter stengetid onsdag skal Tesla i ilden.

FactSet-konsensus blant analytikerne peker ifølge Marketwatch mot 73 cent i justert resultat pr. aksje og inntekter på 24,3 milliarder dollar. Resultatet vil i så fall være ned fra 1,05 dollar pr. aksje i tredje kvartal i fjor, mens inntektene vil være opp fra 21,5 milliarder dollar.

– Nedsiderisiko

Analytikernes fokus vil være på inntekter og ikke minst marginer etter en rekke priskutt.

«Sentimentet rundt resultatene for resten av året heller mot den forsiktige siden, og det er en risiko for at inntektene kan bli revidert ned. I tillegg lurer mange på om Tesla i det hele tatt kan øke inntektene det neste året, med et 2024 som blir sett på som volatilt», skrev Morgan Stanley-analytiker Adam Jonas nylig i et notat etter å ha møtt en gruppe Tesla-investorer.

Han beskriver ifølge nettstedet entusiasmen rundt Teslas neste modell, Cybertruck, som «veldig liten.»

«Problemer med den utradisjonelt utformede elektriske pickupen oppfattes som noe som opprettholder Teslas relativt kjedelige modellutvalg», fortsetter Jonas.

– Kun marginer

Tesla-rapporten handler «kun om marginer», skrev managing partner Gene Munster i Deepwater Asset Management ifølge Marketwatch i en oppdatering nylig.

«Operasjonelle marginer er kjernen i en viktig investeringsdebatt om Tesla – om det er et bilselskap eller tech-selskap. Bruttomarginene vil mest sannsynlig falle igjen i tredje kvartal, men ventes å komme seg i fjerde kvartal, fortsatte han.

Priskuttene har bidratt til å dra bruttomarginene ned de siste tre kvartalene, fra 24,3 prosent i fjerde kvartal i fjor til 18,1 prosent i andre kvartal i år. En pekepinn på hvordan kuttene slår ut på inntektene kom da en oppdatering tidligere denne måneden viste færre leveranser enn ventet i tredje kvartal.