<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Advarer om AI til våpen

Storbritannias statsminister Rishi Sunak advarer om AI og kunngjør opprettelse av AI-sikkerhetsinstitutt.

Publisert 26. okt. 2023
Oppdatert 26. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord
SER RISIKO: Storbritannias statsminister, Rishi Sunak, advarte om risiko knyttet til superintelligente AI-systemer. Han mener AI vil endre samfunnet vårt totalt.  Foto: Bloomberg

Storbritannias statsminister, Rishi Sunak, advarte om de potensielle farene knyttet til kunstig intelligens (AI) i forkant av et viktig møte der Storbritannia ønsker å spille en global rolle i å forme sikkerhetsaspektene rundt denne teknologien.

Sunak hevdet i sin tale at AI kan sammenlignes med den industrielle revolusjonen, introduksjonen av elektrisitet og fremveksten av internett. Samtidig understreket han de mulige risikoene som AI bringer med seg, inkludert muligheten for å skape kjemiske eller biologiske våpen og kriminelles utnyttelse av teknologien.

«I de mest usannsynlige men ekstreme tilfellene, er det til og med en risiko for at menneskeheten kan miste fullstendig kontroll over AI gjennom den typen som omtales som superintelligent» uttalte Sunak ifølge Bloomberg.

Statsministerens tale kom i forkant av Storbritannias vertskap for AI Safety Summit neste uke, hvor målet er å samle land og selskaper for å drøfte risikoer knyttet til AI.

Økt fokus på sikkerhet

I tillegg kunngjorde Sunak at Storbritannia vil etablere verdens første institutt for AI-sikkerhet, som skal evaluere og teste nye AI-typer for å bedre forstå risikoen de innebærer.

Selv om USA og Kina er betraktet som de ledende nasjonene innenfor AI, søker Storbritannia å posisjonere seg som en nøkkelspiller innen AI-sikkerhet og regulering.

Statsminister Sunak avsluttet med å inkludere Kina som en invitert deltaker til det kommende toppmøtet, til tross for spenningene i teknologisk rivalisering mellom Kina og USA.