<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Klimaoptimisten: Under partilederdebatten i Arendal i august var Jonas Gahr Støre den eneste av partilederne som rakte opp hånden da det ble spurt om hvem som trodde Norge ville nå 2030-målet for klimagassutslipp. “Én stusslig hånd”, som programlederen bemerket. Støre sto fast i sin tro. Foto: Heiko Junge/NTB

Etterligne vulkanutbrudd for å nå klimamålene?

Verdens nasjoner er enige om at man skal tilstrebe en global temperaturøkning på maks 1,5 grader i år 2100 sammenlignet med førindustriell tid. Men de fleste mener at det er lite realistisk. I alle fall med tradisjonelle virkemidler.

Publisert 8. nov. 2023 kl. 09.55
Lesetid: 5 minutter
Artikkellengde er 1228 ord