<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Casher ut til opsjonseiere

Quizselskapet Kahoot legger frem høydepunktene for tredje kvartal. Samtidig har markedet fått nye oppdateringer om oppkjøpsprosessen som har pågått i nesten 4 måneder.

Publisert 9. nov. 2023 kl. 08.02
Oppdatert 9. nov. 2023 klokken 13.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Eilert Hanoa i Kahoot!. Foto: NTB

 

Quizselskapet Kahoot hadde en omsetning på 42,3 millioner dollar i tredje kvartal, tilsvarende en vekst på 16 prosent år-over-år. Så langt har selskapet sett en omsetning på 124,1 millioner dollar i 2023. 

Det viser en markedsoppdatering publisert torsdag morgen.

De fakturerte inntektene for kvartalet landet på 59,1 millioner dollar, opp 10 prosent målt mot samme periode i fjor. Dette ledet til et justert driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 12,5 millioner dollar. 

Resultat før skatt landet på 5,5 millioner dollar i kvartalet.

Oppkjøpsprosess

Quizselskapet Kahoot står i midten av en mye omdiskutert oppkjøpsprosess, der Goldman Sachs gjennom sitt norske oppkjøpsselskap Kangaroo BidCo, samt en investorgruppe, har ønsket å kjøpe Kahoot for 17,2 milliarder kroner, som tilsvarer 35 kroner pr. aksje.

Planen er å ta selskapet av børs.

Budet ble fremsatt gjennom Kangaroo BidCo, et norsk nyopprettet selskap av Goldman Sachs, og med i investorgruppen er Goldman Sachs-fondet General Atlantic, Lego-eier Kirkbi og Eilert Hanoa-selskapet Glitrafjord.

Ifølge en børsmelding onsdag kveld ble markedet oppdatert om at akseptgraden lå på 84,1 prosent. 

I dagens melding kommer det også frem at selskapet vil ha et oppgjør i forbindelse med budprosessen som vil gi et negativt bidrag i kontantstrømmen 76 millioner dollar, omtrent 850 millioner kroner.

Pengene skal utbetales til juridiske og finansielle rådgivere med opsjoner i selskapet.