<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OpenAI i samtaler om å få sparket toppsjef tilbake

Fredag fikk Sam Altman sparken som toppsjef i selskapet OpenAI, som står bak ChatGPT. Lørdag meldes det at styret er i samtaler for få ham tilbake.

Publisert 19. nov. 2023 kl. 08.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
SPARKET: Sam Altman. Foto: NTB

Teknologinettstedet The Verge viser til flere personer med kjennskap til saken.

Én av dem opplyser at Altman er ambivalent til å komme tilbake og vil kreve betydelige endringer i styringen av selskapet.

Da Altman fikk sparken fredag viste styret i en uttalelse til at han ikke informert dem godt nok. og at de derfor ikke lenger hadde tillit til hans evne til å lede selskapet. Teknologidirektør Mira Murati har overtatt ledelsen av OpenAI inntil videre.

Reuters har forsøkt å få kommentarer fra både Altman og Open AI, uten å få svar. En kilde opplyser imidlertid til nyhetsbyrået at Altman samtidig vurderer å starte et eget selskapet innen kunstig intelligens (KI).

Microsoft har investert stort i OpenAI, men har avvist å kommentere saken. Kilder opplyser imidlertid til Reuters at teknologigiganten diskuterer skadebegrensning, muligens gjennom å presse OpenAI-styret til å hente inn Altman igjen. Microsoft skal være redd for at hans sorti skal føre til en storstilt flukt av dyktige medarbeidere.

Kunstig intelligens-tjenesten ChatGPT har fått mye oppmerksomhet for sin evne til å konstruere tekster som til forveksling kan ligne tekst skrevet av et menneske. I mars i år kom en ny versjon av tekstroboten kalt GPT-4, som ifølge OpenAI kan skrive sangtekster og skuespill og også kopiere brukerens personlige stil ved utforming av tekster.

(NTB)