<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Microsoft legger press på OpenAI

Styret i OpenAI har møtt krass kritikk etter sparkingen av Sam Altman. Nå jobbes det intenst i kulissene med å få han tilbake.

Publisert 19. nov. 2023 kl. 14.42
Oppdatert 19. nov. 2023 klokken 15.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
MÅTTE GÅ: OpenAI-sjef Sam Altman måtte gå på dagen etter å kommet på kant med selskapets styre. Nå jobber investorene med å få han tilbake. Foto: AP

Fredag ble det kjent at grunnlegger og adm. direktør av OpenAI, Sam Altman, måtte gå på dagen etter en beslutning fra selskapets styre, der det kom frem at det ikke lenger hadde tillit til Altman.

Selskapet ble kjent sent i fjor etter å ha sluppet chatboten ChatGPT til offentligheten.

Ifølge Bloomberg har ikke beslutningen falt i god jord hos OpenAIs største investor. Microsoft, som har investert mer enn 10 milliarder dollar i OpenAI jobber nå med andre investorer som Thrive Capital og Tiger Global Management, i et forsøk på å få Altman tilbake i sjefsstolen, sier kilder med kjennskap til saken til Bloomberg.

Kildene sier videre at det samtidig jobbes med å skifte ut styret. Flere styremedlemmer vurderer å tre av hevdes det. Investorene vurderer nå en liste med flere mulige navn til et nytt styre, som blant andre inkluderer tidligere konsernsjef i Salesforce, Bret Taylor.

Styret i OpenAI har møtt krass kritikk etter fredagens beslutning om å sparke Altman – en beslutning som kom overraskende både på investorer og Altman selv.

Bloomberg skriver at et oppkjøp av ansatteaksjer planlagt av Thrive Capital nå har blitt satt på vent, og selskapet har uttrykt at beslutningen om å sparke Altman vil få konsekvenser. Thrive Capital jobber nå med å få tilbake Altman i tillegg til Greg Brockman som sa opp i protest.

Hverken Microsoft, OpenAI, Thrive Capital eller Tiger Global Management har besvart spørsmål fra Bloomberg.