<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Jeg er ingen antisemitt

Elon Musk avviser påstander om antisemittisme etter at flere store selskaper har stanset annonseringen på X.

Publisert 20. nov. 2023 kl. 16.14
Oppdatert 20. nov. 2023 klokken 16.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 258 ord
BRANNSLUKKER: X-eier Elon Musk. Foto: NTB

Elon Musk vakte stor oppstandelse da han onsdag i forrige uke postet «du har sagt den faktiske sannheten» på X, som svar på et innlegg som hevdet at jødiske samfunn støtter «dialektisk hat mot hvite.» 

Det hvite hus reagerte med å kalle innlegget «avskyelig».

Annonsestans

Videre kom Media Matters med en rapport om at annonser blir plassert ved siden av pro-nazistisk innhold, hvorpå flere selskaper – inklusive Apple, IBM, Walt Disney, Warner Bros. og Comcast – reagerte med å stanse annonseringen på plattformen.

Søndag kom X-eieren og Tesla-gründeren ifølge Marketwatch med et nytt X-innlegg som respons på all oppstandelsen, der han avviser påstandene om at han er antisemittisk.

«Den siste uken har hundrevis av falske medieoppslag hevdet at jeg er antisemitt. Ingenting kunne ha vært lenger fra sannheten. Jeg ønsker bare det beste for menneskeheten, og en velstående og spennende fremtid for alle», skrev han.

– Stygt og galt

Torsdag, dagen etter det opprinnelige Musk-innlegget, var X-sjef Linda Yaccarino klar på plattformens syn overfor antisemittisme og diskriminering.

«Det er ingen plass for det hvor som helst i verden — det er stygt og galt. Punktum», skrev hun.

Fredag fulgte Musk opp med at «med risiko for å påpeke det åpenbare, vil enhver som tilråder folkemord av noen gruppe bli suspendert fra denne plattformen».

Samme dag skrev Musk-støttespiller og Pershing Square Capital Management-gründer Bill Ackman i et eget X-innlegg at verdens klart rikeste mann «ikke er antisemitt».

«Musk er ikke perfekt, men verden er et langt bedre sted på grunn av ham», het det.