<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

AI-kappløpet fortsetter: Amazon lanserer nytt program

E-handelsgiganten Amazon tar opp AI-kampen, og sikter mot å trene to millioner mennesker i kunstig intelligens innen 2025.

Publisert 20. nov. 2023
Oppdatert 20. nov. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 331 ord
MANGEL: Amazon, her administrerende direktør Jeff Bezos, ønsker å tiltrekke seg det riktige talentet i årene fremover.  Foto: NTB

Konkurransen om å utvikle AI-modeller går i et svimlende høyt tempo. 

Nå tar e-handelsselskapet, Amazon, videre opp kampen mot teknologigiganten Microsoft, som tidlig etablerte en ledelse i AI-løpet gjennom sin investering i ChatGPT-utvikleren OpenAI. 

Amazon lanserer nå et program, kalt «AI Ready», som tar sikte mot å trene minst to millioner mennesker i både grunnleggende og avanserte AI-ferdigheter innen 2025.

I tillegg legger de tilrette for hvordan man bruker den generative AI-teknologien, som den språkbaserte ChatGPT-modellen er basert på. 

Et tomrom

Selskapet har som mål å fylle et tomrom for kunstig intelligens-ferdigheter i arbeidsstyrken, og ta opp kampen med Microsoft om å tiltrekke seg talent til sin generative AI-satsing, skriver The Wall Street Journal

Programmet inneholder åtte gratis nettkurs rettet mot både nybegynnere og de med mer erfaring, og vil være tilgjengelig for alle på Amazon sin nettside. Selskapet begrunner at de vil tilby kursene gratis fordi de ønsker å demokratisere kunnskapen rundt kunstig intelligens.

– AI kommer til å bli den mest transformative teknologien vi møter i vår generasjon, men den vil ikke nå sitt fulle potensiale med mindre vi virkelig har arbeidsstyrken klar til å omfavne den, sier Swawi Sivasubramanian, Amazon sin vise president i database, analyse og maskinlæring, til avisen.

Amazon investerer for tiden i sin egen AI-modell, kalt Olympus. I tillegg har de investert opptil fire milliarder i AI-oppstarten Anthropic, som vil bruke Amazon Web Services sin oppbygging til å utvikle, trene og distribuere sin AI-programvare. 

Kutter jobber

Lanseringen kommer i kjølvannet av nyheten om at Amazon skal si opp flere hundre personer som jobber med stemmeassistenten Alexa. Selskapet skal fokusere mer på generativ kunstig intelligens videre, melder flere medier. 

«Vi flytter noen av våre innsatsområder for å bedre tilpasse oss nye forretningsprioriteringer, og det vi vet betyr mest for kundene - som inkluderer å maksimere innsats og ressurser rettet mot generativ AI», sa Daniel Rausch, visepresident for Alexa.

Oppigelsene vil påvirke arbeidstakere i USA, Canada og India. 

Amazon-aksjen har hittil i år steget med 73 prosent, mens S&P 500 har økt med 17,6 prosent.