<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Advarer mot cyberangrep drevet av kunstig intelligens

Trend Micro frykter cyberangrep drevet av kunstig intelligens i det kommende året.

  Publisert 7. des. 2023 kl. 12.53
  Oppdatert 7. des. 2023 klokken 12.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 229 ord
  ADVARER: – Med fremveksten av store språkmodeller, som mestrer alle språk, står vi overfor en ny og betydelig cybertrussel, sier Ola Lauten i Trend Micro Norge. Foto: Trend Micro

  Cybersikkerhetsselskapet Trend Micro forventer en betydelig økning i sofistikerte og teknologisk avanserte cybertrusler i 2024 som følge av utviklingen innen kunstig intelligens. Disse inkluderer en ny bølge av komplekse sosiale manipulasjonstaktikker og identitetstyveri, alle drevet av generative kunstig intelligens-verktøy.

  Uante utfordringer

  Trend Micro forventer at utviklingen av kunstig intelligens vil skape helt nye og uante utfordringer for virksomheter og enkeltindivider verden over.

  – Med fremveksten av store språkmodeller, som mestrer alle språk, står vi overfor en ny og betydelig cybertrussel. Disse språkmodellene er i stand til å produsere falske meldinger og e-poster som ser forbløffende ekte ut. De mangler de vanlige svindeltegnene, som uvanlige oppsett og feil i språket. Dette gjør det ekstremt vanskelig å skille mellom ekte kommunikasjon og forsøk på phishing, sier Ola Lauten, adm. direktør i Trend Micro Norge.

  Nye dimensjoner av cybertrusler

  I 2024 forventer Trend Micro en revolusjon i det digitale svindelmarkedet, drevet frem av den økende tilgjengeligheten og kvaliteten på generativ kunstig intelligens. Teknologiselskapet forventer at særlig bruken av Generative Adversarial Networks (GANs) vil spille en nøkkelrolle.

  GANs er en type AI-teknologi hvor to maskinlæringsmodeller konkurrerer mot hverandre for å skape og forbedre svært realistisk innhold. Denne teknologien vil åpne for kostnadseffektiv produksjon av hyperrealistiske lyd- og videoopptak, som igjen vil gi grobunn for nye former for cyberangrep, inkludert enda mer avanserte direktørsvindler, virtuelle kidnappinger og andre svindelmetoder.

  – GAN-teknologiens inntog representerer en alarmerende utvikling innen kunstig intelligens, sier Lauten.