<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye eiere inn i Visma – verdsatt til 215 milliarder

Nye eiere er på vei inn i Visma noe som priser selskapet til 215 milliarder kroner. Det er 30 prosent høyere enn høsten 2021.

Publisert 21. des. 2023 kl. 13.44
Oppdatert 21. des. 2023 klokken 14.25
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 511 ord
NYE AKSJONÆRER: Visma-sjef Merete Hverven får inn 20 nye aksjonærer til svært høy prising. Foto: Ivan Kverme

Aksjonærer i programvareselskapet Visma har gjennomført et aksjesalg til ledende internasjonale investorer, for å støtte selskapets videre vekst. Det vil verdsette selskapet, inkludert gjeld, til rundt 19 milliarder euro, tilsvarende 215 milliarder norske kroner

Trekker man fra netto rentebærende gjeld på 29 milliarder kroner, gir det en egenkapitalverdi på 186 milliarder kroner. På Oslo Børs er bare Equinor, DNB og Aker BP mer verdt enn programvaregiganten.

I sist transaksjon høsten 2021 ble Visma priset til 16 milliarder euro på 100 prosent basis, noe som betyr at verdiene er opp 19 prosent i en periode der høyt prisede vekstaksjer har fått grisejuling på børs. I norske kroner er verdioppgangen på 30 prosent.

Mange nye eiere

20 nye investorer kjøper seg inn i Visma for et samlet beløp på over én milliard euro. Blant disse finner vi anerkjente aktører som Altaroc, Jane Street, NPS og NYC Retirement System.

I tillegg vil flere eksisterende aksjonærer, inkludert majoritetseier Hg, øke sine netto investeringer i selskapet.

– Vi er stolte over å motta denne nye tillitserklæringen fra Hg og andre ledende investorer, i en transaksjon som bekrefter vår fantastiske utvikling og positive utsikter. Visma leverer de digitale verktøyene som virksomheter trenger for å drive effektivt, innovere og forbli konkurransedyktige. Støttet av en solid og kunnskapsrik aksjonærbase, er vi perfekt posisjonert for å fortsette vår unike vekstreise, sier konsernsjef Merete Hverven i Visma i en pressmelding.

GULL I IT: Styreleder Øystein Moan sitter på enorme verdier i Visma. Foto: Eivind Yggeseth

Visma skulle børsnoteres i løpet av 2023. Det var forutsetningen da Folketrygdfondet, Aeternum og Høegh-selskapet Vind investerte tungt i selskapet høsten 2021. Hvem som selger i denne transaksjonen vites ikke.

Styreleder Øystein Moan og dagens Visma-ledelse eier rundt 6,5 prosent av selskapet. Det betyr at de sitter på egenkapitalverdier for rundt 12 milliarder kroner.

Kraftig vekst

Visma er i dag det største privateide programvareselskapet i Europa, og en leverandør av skybaserte regnskaps- og ERP-løsninger til små og mellomstore bedrifter i regionen. 

Etter en periode med betydelig internasjonal ekspansjon, med inntog i Frankrike, Tyskland, Portugal, Peru og Island bare de siste to årene, er konsernet nå til stede i 28 land med mer enn 15.000 ansatte.

Vismas årlige repeterende inntekter (ARR) var på 2,2 milliarder euro ved utgangen av tredje kvartal 2023, noe som representerer en vekst på 17 prosent fra samme periode i fjor.

– Visma vokser dobbelt så raskt nå som da vi første gang investerte i selskapet i 2006, til tross for at det nå er en 20 ganger større virksomhet. Denne utrolige prestasjonen er resultatet av investeringen i moderne SaaS-produkter for over ti år siden, drevet av en sterk innovasjonsevne og et lederteam i verdensklasse, ledet av Merete Hverven. Vi ønsker våre nye investorer velkommen, og ser frem til neste kapittel i denne suksesshistorien innen europeisk tech, sier seniorpartner Nic Humphries i Hg.